Yaşam

Bodrum’un su sorununun çözümü için çalışma başlatıldı

Muğla büyükşehir belediyesi muski genel müdürlüğü yöneticileri bodrum’da yaşanan su sıkıntılarının çözümü için bodrum kent konseyi çalışma grubu ile bir araya geldi.

Bodrum’un su sorununun çözümü için çalışma başlatıldı
23-05-2024 14:21

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel seçimler sonrası Muğla’nın en büyük sorunlarının çözümü için çalışmalara başlarken, ilk olarak Bodrum’daki su sorununun giderilmesi ve hatlarda yaşanan sıkıntıların çözülmesi için ekipleriyle birlikte yoğun mesai harcıyor.


MUSKİ Genel Müdürü olarak göreve başlayan Yılmaz Şengül’ün başkanlığını yaptığı bir heyet Bodrum Kent Konseyi su grubu üyeleri ile bir araya gelerek Yarımada’da yaşanan problemleri masaya yatırdı ve çıkan sonuçlar Başkan Aras ile paylaşıldı.


Bodrum su master planı hazırlanıyor


Toplantıda öncelikle Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla bir master plan hazırlanması gerektiği ve bu konuda çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi. Bölgede kayıp kaçakla mücadele ve su miktrarının arttırılması kapsamında hayata geçirilebilecek en hızlı ve en verimli alternatif yollar değerlendirildi.


Toplantıda MUSKİ tarafından sürekli arızaların meydana geldiği CTP hatların daha dayanıklı borular ile yenilenerek sürekli olarak meydana gelen su kesintilerinin önüne geçilmesi amaçlandığı belirtildi. Ayrıca yine MUSKİ başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarında katkılarıyla Yarımada’da barajlardan, farklı kaynaklardan ve yeni açılacak kuyulardan sisteme ilave su girişi sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca tuzlu suyun arıtılması ve mevcut barajlara ilave su düzenlemeleri gibi alternatif seçenekler ile su temininin miktarının arttırılması planlanıyor. Yine mevcut içme suyu ve atıksu arıtma tesislerindeki deşarj ve kapasite konuları da toplantıda ele alındı.


Şengül, “Bodrum’un su sorunun çözümü için projelerimizi hazırladık”


Toplantının ardından konuşan MUSKİ genel Müdürü Yılmaz Şengül Bodrum’da yaşanan su sıkıntılarının giderilmesi için yoğun mesai harcadıklarını hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle bu soruna çare olacaklarını söyledi. Şengül, “Başkanımız sayın Ahmet Aras Bodrum’da yaşanan su sıkıntılarının çözümü için büyük hassasiyet gösteriyor ve bizde bu hassasiyet doğrultusunda yoğun mesai harcıyoruz. Öncelikle yaklaşan turizm sezonu nedeniyle ilave kaynaklar bulduk ve sisteme dahil ettik. Ancak bunlar geçici çözümler. Biz ortak akıl ve iş birlikçi bir anlayış ile Bodrum’un geleceğini kurtarmak adına uzun vadeli, kentin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek kalıcı çözümler için çalışıyoruz. Bu kapsamda hatların yenilenmesi, barajlarda yapılacak olan revizyonlar, teknolojik gelişmelerin su sistemine entegrasyonu, tuzlu suyun arıtılması, farklı kaynaklardan ilave su sağlanması gibi çok farklı projelerimiz var. Bunları kentimizin önemli bir Sivil toplum Kuruluşu olan Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu üyeleri ile paylaştık ve fikir alışverişinde bulunduk. Bu projelerin hayata geçmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER