Gündem

Başkan vekili Şerbetçi’den 19 mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan vekili Şerbetçi’den 19 mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı mesajı
18-05-2024 16:55
18-05-2024 16:57
GAZİANTEP

“19 Mayıs 1919, Türk milletinin yeniden doğuşunun başlangıcıdır” diyen Başkan Vekili Şerbetçi, “Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan bağımsızlık ruhuyla kutlu bir mücadele başlatmıştır” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK, MİLLETİN GÜCÜDÜR”

Başkan Vekili Şerbetçi, “İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan, vatanımız, bayrağımız ve namusumuz uğruna büyük fedakarlıklar verilerek kadını, erkeği, yaşlısı, genci demeden damarlarındaki asil kan ve yüreklerindeki imanla milletimizin topyekûn seferberliği sayesinde Samsun’da yakılan İstiklal Meşalemiz, tüm vatana yayılmış ve aziz Türk Milletimiz karanlıktan aydınlığa çıkarılmıştır. Vatanımızı ve milletimizi büyük bir millî mücadele vermeye götüren şartları çok iyi bilen ve hedefi tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bunun yolunun da gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmüştür. Bunun içindir ki, bir yandan bugünün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Sevgili gençler! Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Benim tüm ümidim gençliktedir.’ sözleriyle bu kutlu günü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlere emanet etmiştir. İnanıyorum ki atalarımızın izinden giderek vatan ve millet sevgisiyle çalışacak; bayrağımızı göklere çıkaracak ve yarınımızın umudu olmaya devam edeceksiniz. Biz de tarihimizden aldığımız güç, gençlerimizden aldığımız heyecan ve enerjiyle büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza huzurlu bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti gençliğin partisidir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan; ‘Gençler, biz size güvendik. Fatih 20 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtığına göre, onun torunları olarak bizler de aynısını yaparız’ sözleri, gençliğe olan inancını ve ümidini gözler önüne sermiştir. Bizler AK Parti olarak gençliğin vizyonuna, yenilikçi ruhuna önem veriyor, gençlere dair alanların çokça mevcut olduğu, gençlerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara öncelik veriyoruz. Partimiz sayesinde genç nüfus siyasete daha fazla katılım sağlıyor. Siyaseten AK Parti’yi odak olarak gören her bir genç ferdimizi hep birlikte aydınlık yarınlara taşımakta bizlerin boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan kahraman atalarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” açıklamalarında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER