Yaşam

Bal arılarının yayla yolculuğu başladı

Bal arılarının yayla yolculuğu başladı

Bal arılarının yayla yolculuğu başladı
13-05-2024 10:09

Türkiye’de Karadeniz ve Ege Bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların ısınmasıyla bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaylalara çıkarmaya başladı.


Havaların soğumaya başlaması ile yaylalardan kışlaklara çekilen bal arıları, havaların ısınmaya başlaması ile yeniden kışlaklardan çıkartıldı. Türkiye’deki arıcıların kışlak olarak kullandığı Karadeniz ve Ege Bölgelerindeki arılar, kış uykusundan uyandı.


Arıcılar, havaların ısınmaya başlaması ile kış uykusundan uyanan arılarını en fazla yağış alan yaylalara doğru yola çıkardı. Erzincan’da arıcılık yapan Hasan Elaldı, havaların ısınmasıyla bal arılarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaylalara getirilmeye başlandığını söyledi.


Elaldı, bölgenin arıcılık açısından oldukça verimli olduğunu, bu nedenle arıcıların Erzincan ve çevre illeri tercih ettiğini söyledi. Doğal bitki örtüsünde balın daha kaliteli olduğunu ifade eden Elaldı, "Buranın iklimi birçok yerden daha güzel ve farklı bitkiler var. Bu nedenle buradaki balın tadı da çok güzel. Daha sonra buradan yaylalara, Doğu Anadolu’nun yüksek yaylalarına gideceğiz. Yağmur nereye iyi yağarsa iklim nerede güzel olursa orayı takip edip tercih edeceğiz, Erzurum olur, Bayburt olur." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER