Dünya

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Bakü'de Buluştu

Hakan Fidan'ın Bakü ziyaretinde yaptığı açıklamalar ve bölgesel ilişkilerdeki önemi

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Bakü'de Buluştu
15-03-2024 21:33

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Dışişleri Bakanları, Bakü'de gerçekleştirdikleri toplantıda bir araya geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11. Küresel Bakü Forumu'na katılarak "Parçalanmış dünyayı düzeltmek" temalı konuşma yaptı. Fidan, küresel sistemdeki dönüşümü vurgulayarak bölgesel sahiplenmeye dayalı çözümlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Azerbaycan'ın AGİT Minsk Grubu'nun Karabağ'daki Ermeni işgaline son verme çabalarına destek verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev'in barış çağrısını hatırlatan Fidan, bölgesel barışın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Filistin'deki trajediye de değinen Fidan, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin bölgesel diplomasi ve projelerdeki rolüne de değinen Fidan, Türkiye'nin Libya'da da istikrarı desteklediğini ve Karadeniz'deki gerginliğin azaltılması için çaba gösterdiğini ifade etti.

Son olarak, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda NATO ülkelerinden destek beklediğini belirtti ve Libya'dan gelecek iyi haberleri umut ettiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER