Kültür

Avrupalı filmler ilgi gördü

Samsun ticaret ve sanayi odası (stso) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren samsun ab bilgi merkezi’nin organizasyonu ile bu yıl 2. €?si gerçekleştirilen ‘avrupa film günleri’ samsunlu sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü.

Avrupalı filmler ilgi gördü
13-05-2024 11:13

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Avrupa Film Günleri’ Samsunlu sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü.


Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile bir kafe ve Samsun Sinema Derneği iş birliğinde düzenlenen Avrupa Film Günleri ikinci kez Samsunlu sinemaseverler ile buluştu. Samsunlular, 8 Mayıs’ta başlayıp, 12 Mayıs’ta sona eren festivalde, AB üyesi 22 ülkenin 18 filmini ücretsiz olarak izledi.


Avrupa Filmleri Haftası’na ikinci kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “1997 yılından bu yana odamız çatısı altında AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu zaman zarfında Samsun AB Bilgi Merkezi olarak da onlarca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Yine çok özel bir etkinlikle gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini, halkımızla buluşturmanın heyecanını yaşadık. AB Türkiye Delegasyonu, AB Üye Ülkeleri Büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve AB Bilgi Merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenmekte olan Avrupa Film Günleri Samsun ayağında halkımız etkinliğe büyük ilgi gösterdi. AB Bilgi Merkezlerimiz tarafından, 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında 19 ilde düzenlenen bu etkinliklerle, barışı, iş birliğini ve dayanışmayı teşvik etmek amaçlanıyor. Biz de gerçekleştirdiğimiz Avrupa Film Haftası etkinliği ile şehrimizde AB ve Türk kültürleri arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik. Etkinliğimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER