Ekonomi

Avrupa'da Rüzgar Enerjisi Sektöründe Kapasite Artışı Devam Ediyor

Avrupa'da rüzgar enerjisi sektöründe yaşanan gelişmeler ve 2024-2030 dönemine yönelik beklentiler

Avrupa'da Rüzgar Enerjisi Sektöründe Kapasite Artışı Devam Ediyor
28-02-2024 09:39

Avrupa'nın rüzgar enerjisi sektöründe son durum raporlandı. Geçen yıl yaşanan kapasite artışlarının detayları ve gelecek döneme yönelik beklentiler WindEurope tarafından yayımlanan raporda yer aldı.

Rapora göre, Avrupa'da rüzgar enerjisi sektöründe geçen yıl yaşanan kapasite artışı önceki yıla göre yüzde 6 azalarak 18,3 gigavat olarak gerçekleşti. Bu artışın 14,5 gigavatı karasal, 3,8 gigavatı ise deniz üstü rüzgar santralleri tarafından sağlandı. Toplam rüzgar enerjisi kapasitesi ise 272 gigavata ulaştı, bunun 238 gigavatı karasal, 34 gigavatı ise deniz üstü rüzgar santrallerinden oluşuyor. WindEurope Üst Yöneticisi (CEO) Giles Dickson, raporla ilgili yaptığı açıklamada, ilave kapasitedeki düşüşün endişe verici olmadığını belirtti. Dickson, 2024-2030 döneminde sektörde kapasite artışlarının beklendiğini ve yatırımların artacağını vurguladı. Avrupa Birliği'nin rüzgar enerjisi konusunda destekleyici politikalar açıklamasının sektöre olan güveni artırdığını ifade etti.

Avrupa'da rüzgar enerjisi sektöründe yaşanan bu olumlu gelişmeler, sektördeki yatırımların ve kapasitelerin artacağı yönünde umut verici bir tablo çiziyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER