Kültür

Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 90. yılı kutlandı

Atatürk’ün aliağa’ya gelişinin 90. Yılı kutlandı

Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 90. yılı kutlandı
13-04-2024 15:12

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934’te Aliağa’ya gelişinin 90.yıl dönümü kutlandı.


Aliağa Belediyesi tarafından Atatürk Ortaokulu arkasında yapılan düzenlemeyle oluşturulan Atatürk Hatıra Köşesi’nde organize edilen etkinlik programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir derneğin Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya ve yönetimi, dernek üyeleri, Güzelhisarlı Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


Bir derneğin Aliağa Şubesi tarafından organize edilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Araştırmacı Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım ve Cumhuriyet Dönemi Aliağa Kent Tarihi hakkında araştırmaları bulunan derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erkmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 7 Nisan 1934 yılında Ankara’dan çıkıp Aliağa’ya geliş hikayesini anlattı. Atatürk’ün 13 Nisan 1934 yılında Aliağa halkı tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılandığını ifade eden Erkmen, bugün 90. yıl dönümünü aynı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Ata’mızın Aliağa’ya gelişinin 90. yıl dönümü kutlu olsun”


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 13 Nisan 1934 yılında Aliağamızı ziyarette bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bulunduğumuz bu noktada, o günkü ismiyle Aliağa Mektebi’nde öğretmen ve öğrencileriyle buluştu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin değerli heykeltıraşı Mustafa Tuncay hocamızı Aliağa’ya davet ettik. Yaptığı çalışmalar sonucunda bu anıtı yapma kararı aldık. Anıtta o günü temsilen öğrenciler bulunuyor. Bu öğrenciler, Aliağamıza çok değerli eğitim hizmeti vermiş olan Muzaffer Örnek, bir diğeri ise Feride Özsoy’dur. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Aliağamız köyden kasabaya, 1960’lardan sonra ise önemli bir endüstri, cumhuriyetimizin de öncü şehirlerinden bir tanesi haline geldi. Bizleri bugünlere ulaştıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. 13 Nisan 1934 yılında Ata’mızı burada ağırlayan öğretmen ve öğrencilerimizden ebediyete uğurladıklarımız için Allah’tan rahmet diliyorum. Ata’mızın Aliağa’ya gelişinin 90.yıl dönümü kutlu olsun”


Atatürk’ün 13 Nisan 1934’te Aliağa’ya gelişinin 90. yıl dönümü etkinliği, yapılan konuşmaların ardından Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek gösterisiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER