Kültür

Antalya protokolü ’Anneler Günü’ için menemen yarışmasında hünerlerini sergiledi

Akdeniz üniversitesi gastronomi topluluğu anneler günü dolayıyla ‘annelerin ve anneliğin değerini bilmek’ temalı mini bir yemek yarışması düzenledi. Antalya valisi hulusi şahin’in yarışmacı, eşi ebru şahin’in de jüri olarak katıldığı yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.

Antalya protokolü  ’Anneler Günü’ için menemen yarışmasında hünerlerini sergiledi
11-05-2024 14:40

Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Topluluğu Anneler günü dolayıyla ‘Annelerin ve Anneliğin Değerini Bilmek’ temalı mini bir yemek yarışması düzenledi. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yarışmacı, Eşi Ebru Şahin’in de jüri olarak katıldığı yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.


Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun anneler gününe özel gerçekleştirdiği etkinlikte Gastronomi Topluluğu yemekhanesinde gerçekleştirilen menemen yapma yarışmasına, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen yarışmacı olarak katılırken yarışmacıların eşleri de jüri heyetinde yer aldı. Yarışmaya Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Antalya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ve Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de izleyici olarak katıldı.


Gastronomi Topluluğu yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle yarışmacılara eşit şekilde menemen yapma malzemeleri dağıtıldı. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Arman’ın Hakemliğinde yarışmacılar kendi tarz ve usullerine göre menemenlerini yaptılar. Sonrasında yarışmacıların eşlerinden oluşan jüri heyeti her sahandaki menemene ayrı ayrı puan vererek yarışmanın birincisini belirledi. Yarışmacılara kullandıkları bıçaklar hediye edildi


Jüri heyetinin puan verirken oldukça zorlandığı menemen yapma yarışmasının birincisi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen olurken Antalya Valisi Hulusi Şahin ikinci, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise üçüncü oldu.Yarışma sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen tarafından yarışmacıların yemek yaparken sebzeleri doğradıkları bıçaklar yarışmacılara hediye edilirken Gastronomi Topluluğu Öğrencileri tarafından da jüri heyetine gül takdim edildi.


Etkinlikte konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bugün çoğu zaman basit olarak gördüğümüz işlerin bile arkasında nasıl bir emeğin olduğunu görme fırsatı yakaladık. Bize bu güzel ve keyifli günü yaşatan Akdeniz üniversitesine yürekten teşekkür ediyorum. Tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.


Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “Çok güzel, farkındalık oluşturan bir etkinlik oldu. Gülerek söylemeliyim ki, yemek yapmak yemekten daha zormuş. Ama en zorunun da yaptığınız yemekleri birilerinin beğenisine sunmak olduğunu anladık bu vesileyle. Annelerimiz, eşlerimiz bunu her gün yapıyor ve yaşıyorlar. Onun için bizim için hazırlanan yemeğin ve o yemeğe verilen emeğin kıymetini iyi bilelim. Yemekten sonra onu hazırlayan güzel insanlara ellerine sağlık demeyi ihmal etmeyelim. Gastronomi Topluluğu’muza bizlere bu güzel günü ve farkındalığı yaşattığı için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER