Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden vektörle mücadele ordusu

Antalya büyükşehir belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu mücadele ediyor. 1600 personel 200 araçtan oluşan mücadele ordusu halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden vektörle mücadele ordusu
15-05-2024 14:17

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu mücadele ediyor. Bin 600 personel, 200 araçtan oluşan mücadele ordusu halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapıyor.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, halkın rahat bir yaz geçirmesi için 200 araçla bin 600 kişilik mücadele ordusu kurdu. Yaz aylarında oluşabilecek uçkun ve uçkun larvaları için harekete geçen vektörel mücadele ekipleri karada ve suda ilaçlama çalışması yapıyor. Halk sağlığını tehdit eden türlerin üremesini önlemek amacıyla yoğun bir mesai sergileyen ekipler, Antalya genelinde yaz boyunca ilaçlama çalışmalarına devam edecek. Bin 600 personel sahada


Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, yaz dönemi için mücadele çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Halk sağlığını korumak amacıyla, salgın hastalıkların oluşmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Vektörle mücadele çalışmamız kapsamında bin 600 personel 200’e yakın araç ile bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Uçkun mücadelesinde mistblower ve ULV makineleri kullanmaktayız. Antalya Büyükşehir Belediyesi büyük bir kararlılıkla vektörle mücadele faaliyetine aralıksız bir şekilde devam edecek" dedi. Su birikintisine izin vermeyin


Sivrisinek, karasinek gibi haşerelerle mücadelede özellikle çatı katları, site bahçeleri, bodrumlardaki ve atık durumundaki malzemelerin üzerinde kalan su birikintilerinin bu tür canlıların üremesinde önemli bir faktör oluşturduğuna dikkat çeken Mesut Çınar, “Vatandaşların çatılara ve binaların etraflarına koymuş oldukları boş kaplara dolan yağmur suyuyla beraber sivrisinek ve haşereler yumurtluyor. Sonrasında ani ve kontrolsüz uçkun meydana geliyor. İlaçlama personelimiz bu çatı katları, balkon ve bahçelerindeki su birikintilerine ulaşamaması sebebiyle, vatandaşlar tarafından biriken suların boşaltılması gerekiyor" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER