Ekonomi

Ankara Bakanı Mehmet Özhaseki Sıfır Atık Hareketini Kutladı

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sıfır Atık hareketinin önemine vurgu yaptı ve hedeflerini paylaştı.

Ankara Bakanı Mehmet Özhaseki Sıfır Atık Hareketini Kutladı
29-03-2024 10:44

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık" hareketinin önemine dikkat çekti. Özhaseki, Sıfır Atık hareketinin küresel çevre hareketine dönüştüğünü ve bir dünya markası haline geldiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, Sıfır Atık hareketinin ülke ekonomisi için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanılmasının sağlandığını ifade etti.

Hedeflerinin 2035'e kadar geri kazanım oranını yüzde 65'e çıkarmak olduğunu söyleyen Özhaseki, Sıfır Atık hareketiyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağlandığını ve birçok ağacın kesilmekten kurtarıldığını açıkladı. Özhaseki, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün dünyanın dört bir yanında kutlandığını ve çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirtti.

Ayrıca, deprem bölgesindeki illerde de günün anlam ve önemine ilişkin etkinliklerin gerçekleştirildiğini ve çocukları bilgilendirmek amacıyla hediye dağıtılan Sıfır Atık bilgi yarışmalarının düzenlendiğini aktardı.

Bakan Özhaseki, Sıfır Atık hareketinin Türkiye'den dünyaya taşınan bir marka haline geldiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ve Emine Erdoğan'ın öncülüğünde daha temiz ve güzel bir dünya için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER