Eğitim

Anadolu Üniversitesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

Kütüphane haftası kapsamında 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen “kitap okuyoruz” etkinliği anadolu üniversitesi atatürk kültür merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
27-03-2024 16:39

Kütüphane Haftası kapsamında 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen “Kitap Okuyoruz” etkinliği Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde de gerçekleştirildi.


Kitap okumanın önemine ilişkin bu anlamlı etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Daire Başkanı Gültekin Güllü, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım gösterdi. “Geniş imkanları olan bir kütüphaneye sahibiz”


Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemine değinen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konuşmasında şunları aktardı:


“Kütüphane konusunda şanslı kurumlardan birisiyiz. 7/24 açık kütüphanemiz ve milyonları aşan kaynağımız var. Kütüphanemiz, Üniversitemizin en büyük hazinesi. Bu hazineden Eskişehir halkı, öğrencilerimiz ve personellerimiz istifade ediyor. Doğru bilgiye ve kaynaklara ulaşmak için en önemli başvuru kaynağımız kitaplar ve kütüphaneler. 81 ilimizde güçlü kütüphanelerimizle bu konuda önemli bir ilerleme kat ettik.”


Kitap okuma etkinliğinde Anadolu Üniversitesi’nde en fazla ödünç kitap alan üç personel ve üç öğrenciye Rektör Erdal tarafından hediye takdim edildi. Kitap okuma programı, Rektör Erdal tarafından Merkez Kütüphanede öğrencilere kitap armağan edilmesi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER