Sağlık

Altın Petek Ödülleri’nde İnovasyon Ödülü Samancı’nın

Arı ürünleri uzmanı dr. Aslı elif tanuğur samancı, geliştirdiği anadolu propolisli burun spreyi formülü ile birinciliğe layık görülerek altın petek ödülü’nün sahibi oldu.

Altın Petek Ödülleri’nde İnovasyon Ödülü Samancı’nın
27-05-2024 11:48

II. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi kapsamında düzenlenen İnovasyon Yarışması’nda, Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, geliştirdiği Anadolu Propolisli Burun Spreyi formülü ile birinciliğe layık görülerek Altın Petek Ödülü’nün sahibi oldu.


II. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. 2023 yılında Nahçıvan’da ilki düzenlenen kongrenin ikincisi, bu yıl Trabzon’da gerçekleşti. Uluslararası katılımlı bir apiterapi kongresi olması nedeniyle büyük önem taşıyan etkinliğe, arı ürünleri alanında uzmanlaşmış pek çok hekim, akademisyen ve arı ürünleri uzmanı katıldı. Arı ürünleri alanındaki güncel gelişmelerin uzmanlar tarafından tartışıldığı bu kongrede, 3 gün boyunca bilimsel bir şölen yaşandı. Kongre kapsamında düzenlenen İnovasyon Yarışması’nda, Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, geliştirdiği Anadolu Propolisli Burun Spreyi formülü ile birinciliğe layık görülerek Altın Petek Ödülü’nün sahibi oldu. Karadeniz’de Apiterapi rüzgarı esti


Kongrenin ilk gününde, "Use of Propolis as an Active Ingredient in Different Formulations: The Case of Nasal Spray" başlıklı sunumunu gerçekleştirerek Anadolu propolisinin burun spreyi formülasyonlarında kullanılabileceğine dikkat çeken Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, Anadolu propolisinin polifenol içeriği ve faydalarını vurguladı. Dr. Tanuğur Samancı, Anadolu propolisi ile deniz tuzlu su kullanılarak formülize edilen BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi ile yapılan bilimsel çalışmalara değinerek, propolisin doğal bir aktif bileşen olarak önemini anlattı. Anadolu Propolisli Burun Spreyi’ne Altın Petek Ödülü


Uluslararası katılımın sağlandığı yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda yüzlerce ürün arasından BEE’O Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın geliştirdiği BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, İnovatif Ürünler kategorisinde Altın Petek Ödülü’nün sahibi olarak altın madalya kazandı. Türkiye’de ilk kez propolisli burun spreyini geliştirdiklerini belirten Samancı, "Arı ürünleri alanındaki uzmanlığımız, bilgi birikimimiz ve Anadolu arı ürünlerine olan sevgimizle, ülkemizde arı ürünlerinin geliştirilmesi adına birçok ilke imza attık. Türkiye’nin ilk Anadolu propolisli doğal burun spreyini ürettik. Layık görüldüğümüz ödüller, başarılarımızın göstergesidir. Arı varsa hayat var" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER