Eğitim

Alaşehir’de 71 hisseli arsa okul oluyor

Manisa'nın alaşehir ilçesinde 71 hissedarı bulunan arsanın okul yapımı için kamulaştırma çalışmaları başlatıldı.

Alaşehir’de 71 hisseli arsa okul oluyor
15-05-2024 10:18

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 71 hissedarı bulunan arsanın okul yapımı için kamulaştırma çalışmaları başlatıldı.


Alaşehir’in İstasyon Mahallesi’nde yapılması planlanan okul için arsa kamulaştırma işlemleri başladı. 71 hissedarı bulunan arsa için Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda, İnşaat ve Emlaktan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Çetin, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir Tapu Müdürü Mehmet Çavdar ve hissedarların katılımıyla toplantı düzenlendi. Karşılıklı görüşmelerin ardından hissedarlarla uzlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Tapu işlemlerinin 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Çetin, "İstasyon Mahallesi’nde 3 bin 911 metrekarelik arsanın kamulaştırılması için hissedarlarla toplantı yaptık. Arsa bedelinin belirlenmesi için kıymet takdir komisyonu oluşturuldu. Komisyon arsa metrekare bedelini 4 bin 300 TL olarak belirledi. Belirlenen parayı Bakanlığımız gönderdi. Bugün hissedarlarla uzlaşma tutanağı hazırladık. Tutanakların imzalanmasından sonra tapu işlemleri yapılacak. Tapu işlemlerinden sonra en geç bir hafta 10 gün içerisinde ödemeler yapılacak" dedi.


Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise "Bugün Alaşehir İstasyon Mahallesi’nde buluna arsanın okul yapılması için kamulaştırılma işlemlerini yaptık. Burası 71 hissedarın bulunduğu bir eğitim alanı. Bakanlığımızın verdiği destekle bu arsayı kamulaştırmaya çalışıyoruz. Hissedarlarımız konu öğrenci, okul, eğitim olunca yapıcı bir yaklaşım gösterdi. Hissedarlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Arsa sahiplerinden Ali Dönmez ve Sedat Kavala da okul ve çocukların geleceği için kendilerinin de bir katkısı olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER