Yaşam

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Mersin'in merkez ilçe akdeniz belediyesince, homurlu anadolu mahallesi’nde bulunan bahçeler ve umut sokak üzerinde, mersin büyükşehir belediyesi ekiplerinin de desteği ve ağır iş makineleri yardımıyla sathi kaplama çalışması başlatıldı.

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor
23-05-2024 11:48

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, Homurlu Anadolu Mahallesi’nde bulunan Bahçeler ve Umut sokak üzerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de desteği ve ağır iş makineleri yardımıyla sathi kaplama çalışması başlatıldı.


Çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol üzerinde ilk olarak düzenleme ve yumuşak zemin reglaj çalışması, ardından plentmiks temel malzemesi serimi, sonrasında sathi kaplama serimi ve sıkıştırma işlemi yapılırken, uzunluğu bin 400 metre, toplam alanı da 11 bin 200 metrekare olan bölgeye yaklaşık 2 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi. “Vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kalkacak”


Ekiplerin çalışmasını yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, ilçenin yol ve asfalt eksiğini çözüme kavuşturmak için harekete geçtiklerinin altını çizdi. Sarıyıldız; “Seçimden önce başlayıp o günden bu yana da vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan yolun, yenileme çalışması için arkadaşlarımızla alandayız. Homurlu’ya inen bu bölgede, uzunluğu bin 400 metre, toplam alanı ise 11 bin 200 metrekare olan yolda sathi kaplama çalışması yapılacak. Ekiplerimiz, konuyla ilgili teknik çalışmayı tamamladı, detaylı, hummalı bir hizmet gerçekleşecek. Sonuçta burada yaşayan vatandaşlarımız rahatlayacak, aylardır süren mağduriyetleri ortadan kalkacak” dedi.


Sarıyıldız; hizmetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte yürütüleceği bilgisini de vererek sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki süreçte de ihtiyaç duyan her mahallemizde bu hizmetimiz olacak. Akdeniz’in tüm mahallelerinde uzun zamandır süren sorunlar başta olmak üzere, kentin kendini yeniden onaracağı, yapılandıracağı bir süreci başlatacağımızı vurgulamıştık. Bu yol, yerel seçimden 1 ay önce yapılması planlanmış fakat çeşitli sebeplerle tamamlanmamış bir alan. Bugün belediyemiz ekipleri, yarım kalmış bu işi bitirmek üzere Büyükşehir ekipleri ile ortaklaşa hizmete başladı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER