Eğitim

Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri hünerlerini sergiledi

Aydın adnan menderes ortaokulu öğrencileri, ingilizce öğretmenleri nur yurtsever öncülüğünde hazırladıkları projeleri tübitak 4006 bilim fuarı programı çerçevesinde sergiledi.

Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri hünerlerini sergiledi
24-05-2024 19:43

Aydın Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri, İngilizce Öğretmenleri Nur Yurtsever öncülüğünde hazırladıkları projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı programı çerçevesinde sergiledi. Bilim fuarının açılışını yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, tek tek incelediği projelere tam not vererek başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlere tebrik etti.


Proje çalışmalarını Bilim Fuarı yürütücülüğü görevi yapan öğretmenleri Nur Yurtsever, öncülüğünde aylardır sürdüren Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri, fuarda adeta şov yaptı. Birçok alanda hazırladıkları projelerle geleceğe umut olan gençler çalışmalarını stantlarına ziyaret eden protokol üyelerine heyecanla anlattı.


Zorlu ancak bir o kadar da heyecanlı bir çalışma sürecini başarı ile tamamladıklarını belirten Proje’nin yürütücüsü Nur Yurtsever, “Eğitim, teori uygulama birleştiğinde başarıya ulaşıyor. Öğrencilerimiz çeşitli derslerde öğrendiklerini pratikte de uygulayarak ciddi icatlar oluşturdular. Globalleşen dünyada ayakta kalabilmek ve her alanda rekabet gücünü elde tutabilmek için tarımda ve sanayide yeni teknolojiler üretmek zorundayız. Bunu da yapacak olan yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız. Çok iyi çalıştılar ekip ruhu içinde güzel icatlar yaptılar. Bugün bu fuarla hepimizin yorgunluğu gitti” diyerek çalışma sürecinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.


“Deprem felaketinde yaşanan sıkıntılar projelerin önemini artırdı”


Bilim Fuarına ilişkin proje hazırlığında iken Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde 7,4 büyüklüğünde yaşanan Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin yaşandığını kaydeden Yurtsever, “Bu acı olaydan sonra projelerimizde depreme ağırlık verdik. Acil deprem çadırından, uyarı ya da sinyal geldikten sonra ailelerin ikametten çıkmadan kendilerini koruyabilecekleri ve adını ‘deprem kapsülü’ verdiğimiz dış darbelere dayanıklı iki katlı pratik ve taşınabilir yaşam mahalleri oluşturduk. Bu projelerimizin ilgili bakanlıkların yanı sıra yerel yönetimlere de örnek olabilecek durumda olduğuna inanıyoruz. Hatta bu kapsüllerde nokta olarak konum belirten detayları bile projemizde yer verdik. Deprem kışın yaşandığı için ısınma da ciddi sorun oldu. Bir diğer projemizde alttan ısıtmalı çadırlar yaptık” diye konuştu.


Öğrencilerin başarısını görmenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de öğrenci, öğretmen ve velileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER