Gündem

Adıyaman'da Kültürel Projeler Kapanış Programı Gerçekleştirildi

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen kültürel projenin kapanış programı Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda, proje hakkında konuşmalar yapıldı ve Akademik Trio Konseri verildi.

Adıyaman'da Kültürel Projeler Kapanış Programı Gerçekleştirildi
18-04-2024 13:59

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Adıyaman Üniversitesi ile İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile gerçekleştirilen "Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi" adlı proje kapsamında düzenlenen kapanış programı büyük ilgi gördü.

Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu ve birçok akademisyen ile öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse yaptı. Gelse, projenin amacının tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak ve tanıtmak olduğunu belirtti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş de yaptığı konuşmada, projenin ulusal ve uluslararası turizme katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Kelleş, gençlerin kültürel değerleri kavramasının ve aktarmasının önemine vurgu yaptı.

Programda ayrıca Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan Akademik Trio Konseri gerçekleştirildi. Ardından proje sonuç sunumu yapıldı ve Adıyaman'ın ören yerlerini tanıtan bir film gösterimi yapıldı. Program, fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu. Katılımcılar, projenin başarılı bir şekilde tamamlandığına dair memnuniyetlerini dile getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER