Sağlık

3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi

Türkiye’nin birçok farklı şehrinden 400’e yakın hekim ve akademisyen 3. Karadeniz aile hekimliği kongresi için samsun’a geldi.

3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi
18-05-2024 10:38

Türkiye’nin birçok farklı şehrinden 400’e yakın hekim ve akademisyen "3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi" için Samsun’a geldi.


Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin ev sahipliği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Samsun girişimi ve organizasyonu ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden çok sayıda hekimin katılımıyla düzenlenen “3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi” açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok farklı şehrinden 400’e yakın hekim ve akademisyenin bir araya geldiği kongrede “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” ana temasıyla aile hekimliğindeki mevcut şartlar ve klinik pratikler ele alınarak iyileştirilmesi gereken hususlara ilişkin öneriler gündeme getirilecek. Dört gün sürecek kongrenin ana teması ise “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” olarak belirlendi. Kongrede “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” temasına uygun olarak aile hekimlerinin araştırmalarını sunacakları sözlü bildirilerden oluşan oturumların yanı sıra, zengin bilimsel program ışığı altında, alanının uzmanı bilim insanları tarafından sağlık hizmetlerinde baş döndürücü bir hızda gerçekleşen gelişmeler ayrıntılı olarak irdelenecek.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Aile hekimliği, sağlık sistemimizin temel taşlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına giden yolda ilk adımın atıldığı bu tarihi günde, aynı zamanda gençlik haftasında, genç aile hekimlerimizin katılımıyla bu kongrenin düzenlenmesi büyük bir anlam taşıyor” dedi.


Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras aile hekimliğinin tüm hastaları kabul eden tek branş olduğunu belirterek, aile hekimliğine sağlık sorunların çözümünde çok önemli bir avantajlar sunduğunu kaydetti. Türkiye’de bir ilk


Samsun Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Başkanı Prof. Dr. Erdinç Yavuz ise “Aile hekimliğinin birinci basamağında güncel tedavi yöntemlerini ele alarak, meslektaşlarımızın bu yenilikleri takip etmesini amaçlıyoruz. Bu yıl kongremizde ilk kez kurslar düzenledik. Evde sağlık hizmetleri kursu, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Son iki kongremizde olduğu gibi bu yıl da çok sayıda bilimsel araştırma ve değerlendirme sunulacak” diye konuştu.


Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı Prof. Dr. Güzin Zeren Öztürk, aile hekimliğinin önemine ve derneğin çalışmalarına vurgu yaptı. Kongre, açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlarla devam etti.


3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi 19 Mayıs Pazar günü sora erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER