Sağlık

17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu

Samsun üniversitesi ve ondokuz mayıs üniversitesi acil tıp anabilim dalı klinikleri tarafından düzenlenen sempozyumda 250 acil tıp asistanı samsun'da ‘çevresel aciller ve afet tıbbı’ konusunu masaya yatırdı.

17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu
24-05-2024 11:56

Samsun’da düzenlenen “17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu”, 250 acil tıp asistanının katılımı ile gerçekleşti.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Samsun Üniversitesi acil tıp anabilim dalı klinikleri tarafından düzenlenen sempozyumda 250 acil tıp asistanı Samsun’da ‘çevresel aciller ve afet tıbbı’ konusunu masaya yatırdı. Geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen 17. Acil Tıp Asistan Sempozyumu, bu yıl ise Samsun’da özel bir otelde gerçekleşti. Sempozyumda geleceğin acil tıp uzmanlarına afet acilleri ve çevresel aciller konusunda çok daha donanımlı, hazırlıklı ve öncü olmaları konusunda bilgiler verildi. Bu kapsamda geçen yılki sempozyumda konuşulan ‘metropol acilleri’ temasının devamı niteliğinde bu yıl ‘çevresel aciller ve afet tıbbı’ konusunu ele alındı. Acil Tıp, Acil Tıp Asistan Sempozyumu (ATAS) ile Türkiye’de kendi branşındaki tıpta uzmanlık öğrencileri adına sempozyum yapan ilk ve tek branş olarak dikkat çekiyor. İlk olarak Ankara’da 2006 yılında yapılan ATAS, her yıl ara vermeden gerçekleştiriliyor. Artık geleneksel bir etkinlik olarak anılmaya başlanılan ATAS’ın gerçek bir asistanlık sempozyumu olması için sempozyum başkanları ve düzenleme kurullarının hemen tamamı acil tıpta uzmanlık öğrencilerinden oluşturuldu.


Sempozyuma Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, akademisyenler ve doktorlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER