USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uçak provokasyonu HDP/DEM tezgahı mı? O kişi bakın kim çıktı

Van'dan gelen yaşlı kadının Türkçe bilmediği için İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığına dair iddialarda bulunan Menduh Çalışan'ın 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olmak' suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

Uçak provokasyonu HDP/DEM tezgahı mı? O kişi bakın kim çıktı
19-02-2024 11:09
Google News

HABER7

Yerel seçim sürecine giren Türkiye'de peş peşe karanlık hadiseler patlak veriyor. Bunların sonuncusu, İstanbul Havalimanı’nda yaşlı bir kadının Türkçe bilmediği için kendini anlatamadığı ve saatlerce hizmet alamadığına dair iddialar üzerinden gerçekleştirildi.

HDP ve CHP'nin sosyal medyadaki troll hesaplarının köpürttüğü görüntü ve iddialar, Türk-Kürt ayrımcılığı üzerinden yorumlandı.

Yaşlı kadının hizmet alamadığı iddiası İstanbul Valiliği'nin izahatlı açıklamasıyla yalan çıkarken, görüntüdeki asıl karakter olarak beliren Menduh Çalışan hakkında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

MAĞDURİYET ALGISIYLA PROVOKATİF SÖZLERKürtçe dışında başka bir dil bilmeyen yaşlı kadın İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığı ve 2,5 saat boyunca bekletildiğini iddia eden Menduh Çalışan, “İstanbul havalimanında dünyanın 3’üncü büyük havalimanında bu gariban anamı kimseye anlatıp dışarı çıkaramadım. Neden? Dili olmadığı için. Okuması olmadığı için, yazması olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın yetkilisi bana yardımcı olamıyor. 2,5 saattir annem içeride rehin” demişti.

Havalimanında her dilden hizmet veren görevlilerin olduğunu ancak annesinin diliyle hizmet veren kimsenin olmadığını öne süren Çalışan, "Benim annem kendisini anlatamadığı için 2,5 saattir bu kapıdan dışarı çıkaramadım. Bu da Türkiye’nin ayıbı olsun. Yarın bizden oy isteyecekler. Dersiniz ya kardeşiz!” ifadelerini kullanmıştı. 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTI

Annesinin Kürtçe dışında bir dil bilmediği için İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığını iddia eden kişinin 52 yaşındaki Menduh Çalışan olduğu saptandı. Van doğumlu Menduh Çalışan'ın sabıkalı olduğu belirlendi. "Annem rehin", "Dersiniz ya kardeşiz" şeklinde PKK söylemleriyle ifadeler kullanan Menduh Çalışan'ın "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Menduh Çalışan'ın 23 Mayıs 2007'de "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olmak" suçundan tutuklandığı öğrenildi.