USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Türkiye’yi uzaya çıkaran AK Parti'yi hedef aldı! Zeybek: Kapatılması için dosya hazırladık

Eski Türkiye sevdalısı eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracaklarını açıkladı.

Türkiye’yi uzaya çıkaran AK Parti'yi hedef aldı! Zeybek: Kapatılması için dosya hazırladık
22-01-2024 20:37
Google News

Haber7

Yurt içi ve yurt dışında AK Parti'nin uzaya çıkardığı Türkiye konuşulurken ANAP'ın eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'ten haddini aşan bir çıkış geldi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Zeybek, AK Parti’ye kapatma davası açılması için dosya hazırladıklarını açıkladı.

"‘İSLAM’I REFERANS ALIYORUZ’ DEDİĞİ ANDA KAPATILMALIYDI"

Cumhuriyet gazetesine konuşan Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluş yıllarında söylediği “Biz İslam’ı referans alan bir siyasi partiyiz” dediğini ifade eden Zeybek, bu söylem ile birlikte ÇEDES programının partinin kapatılması için ‘delil’ olduğunu öne sürdü.

AK Parti’nin 2008 yılından sonra laiklik karşıtı söyleme geçtiğini iddia eden Zeybek, “Anayasaya ve Siyasi Partiler Yasası’na göre bunu dediği an AKP kapatılmalıydı. En başta laikliğe aykırı, kökten bir fikir söylüyor. 2008’den sonra söylemden eylem safhasına geçtiler.” dedi.

DAYATMA VARMIŞ!

Müslümanların din öğrenimini engellemek isteyen Zeybek, AK Parti hükümetinin dini dayattığını iddia etti.

İnanç hürriyetini görmezden gelen Zeybek, “Türkiye’de Sünniler, Aleviler, Ezidiler, Hristiyanlar, Süryaniler var. Artık Türkiye’de milyonlarca deist ve ateist var. Dolayısıyla devlet ‘Böyle inanacaksın’ diye dayatamamalı” dedi.

“BUNLAR DEVLETİN SIRTINDA YÜK”

Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlileri, imam hatip okulları ve ilahiyat fakültelerinin devletin üzerinde bir yük olduğunu ileri süren Zeybek, “Halbuki bu dayatma bir süre sonra öyle bir hale geldi ki Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 150 bin kadar din görevlisi, devletten maaş alıyor. Şu anda 5 bine yakın imam hatip okulu var. 115 ilahiyat fakültesi var. Bunlar devletin sırtında bir yük. Devlet bu yükten kurtulduğu zaman her yıl 200’e yakın fabrika yapabiliyor ve biz devletin yeniden Atatürk döneminde olduğu gibi fabrika yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

“AK PARTİ, İSLAM DEVLETİ KURACAK”

Daha önce "Atatürk evliyadır" diyerek dini bir atıfta bulunan Zeybek, “İslam’ı referans alan bir parti, İslam devleti kuracak demektir. Bunların İslam dediği, şeriat. Millet dedikleri de millet değil, ümmet.” ifadelerini kullandı.

2008 AK Parti'nin kapatılmadığını belirten Zeybek, “Sık sık Erdoğan ve bakanları, il başkanları, milletvekilleri laikliği benimsemediklerini ortaya koyan sözler söylüyorlar. O yüzden 2008’de o zamanki başsavcılık, AKP’nin laikliğe aykırı faaliyetlerin odağı olduğu savıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dava açtı. Orada yeteri çoğunluk sağlanamadı. Kapatma kararı yerine suç tespiti yapılarak devletin verdiği yardımın kesildiği bir ceza verildi.” dedi.

ÇEDES RAHATSIZLIĞI

Öğrencilere değerler eğitimlerinin verildiği ÇEDES programından rahatsız olduğunu dile getiren Zeybek, “Son zamanlarda ÇEDES çıktı. Bu bile AKP’nin kapatılması için tek başına bir delil. Türkiye’nin eğitim sistemi din adamlarına terk ediliyor. Bu suçtur” iddiasında bulundu.

"DOSYA HAZIRLADIK"

AK Parti'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracaklarını açıklayan Zeybek, "Biz AKP’nin kapatılması gerektiğini düşünerek bir dosya hazırlıyoruz avukatlarımızla. Birkaç gün içinde dosya bitecek ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na AK Parti’nin kapatılması için başvuracağız. Bu başvuru, başsavcılığa görevini anımsatmak biçiminde olacak" ifadelerini kullandı.

TARİKATLARI HEDEF ALDI

Anadolu’nun Türkleşmesinde önemli roller üstlenen tarikatların ‘suç örgütü’ olduğunu söyleyen Zeybek, “Türkiye’nin geldiği bu noktada deneyimlerim sonucunda ‘tarikatları kapatmak’ filan değil, tarikatların direkt suç örgütü olduğunu savunuyorum. Çok tehlikeli örgütlerdir” diye konuştu.

________

"DİNİ KURUMLARDAN KURTULMALIYIZ"

Geçtiğimiz ay Sözcü gazetesine de benzer bir açıklama yapan Zeybek, AK Parti’nin Türkiye’yi yönetme hakkı olmadığını savunmuştu.

Dini kurumlardan kurtulma hayali kuran Zeybek, “Biliyorum bu sözler hoş karşılanmayacak ama birlerinin söylemesi gerekiyor. Şu anda din kurumundan kurtulursak her vilayette üç fabrika yaparız. Terörü de önlemenin yolu budur.” diye konuşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler