USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Şubatta Yükseldi

İSO tarafından hazırlanan Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi şubatta yükseldi. ABD ve Avrupa pazarında toparlanma etkili oldu.

Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Şubatta Yükseldi
22-03-2024 10:09
Google News

Ankara Bakanlıktan, İSO tarafından hazırlanan Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerine ilişkin açıklama yapıldı.

Endeksin geçen yılın ikinci yarısında 50'nin altında seyrettiği hatırlatıldı, ancak şubatta 51,1'e yükselerek son 8 ayın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

ABD ve Avrupa pazarındaki toparlanmanın etkili olduğuna işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin ticaret ortakları Almanya ve Fransa'da ekonomik daralmanın devam ettiği vurgulandı.

Öte yandan, Orta Doğu'da dış talep açısından güçlü bir görünüm korunurken, şubatta Türkiye'nin ihracatı geçen yıla göre %13,6 artarak 21,1 milyar dolara yükseldi. Yıllıklandırılmış ihracat rekor seviyeye çıkarken, dış ticaret açığının azaldığı da belirtildi.

Devam eden politikaların etkisiyle olumlu sonuçların devam edeceği vurgulandı ve ülkenin ticaret diplomasisinin güçlendirilmesi, ihracatın genişletilmesi ve yatırımların artırılması hedeflendi. İnovasyon, yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve adil bölüşümün önemine vurgu yapılarak, bunların temel öncelikler olacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler