USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkiye, Eurofighter Typhoon'da istekli

İsveç'in NATO üyeliğine onay verilmesinin ardından ABD, F-16'ların Türkiye'ye satışı için Kongre'ye bildirimde bulundu. Satışta sorun çıkmaması beklenirken, Ankara'nın ekstra olarak Eurofighter Typhoon almaya hala istekli olduğu belirtildi.

Türkiye, Eurofighter Typhoon'da istekli
01-02-2024 15:08
Google News

Türkiye ile ABD arasında F-16 konusunda olumlu adımlar atılırken, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Milli Savunma Bakanlığı'ndan yetkili, Türkiye'nin halen 40 adet Eurofighter Typhoon savaş jeti satın almakla ilgilendiğini söyledi.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD Kongresi'nin F-16 satışını engellemesini beklememekle birlikte, Türkiye'nin halen Eurofighter Typhoon jetlerini satın almak istediğini söyledi.

ALMANYA SATIŞA KARŞI ÇIKMIŞTI

Kasım ayında Türkiye, Typhoon satın almak için İngiltere ve İspanya ile görüştüğünü açıklamış ancak Almanya bu fikre karşı çıkmıştı.

Reuters'a konuşan Türk yetkili, "Hala ilgileniyoruz, konsorsiyum üyesi Almanya'nın bu konudaki olumlu yaklaşımını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Çok ortaklı Eurofighter Typhoon jetleri; Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'dan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretiliyor.

Hava kuvvetlerini yenilemek isteyen Türkiye, kendi milli savaş uçağı KAAN'ı da geliştiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler