USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

TÖMER öğrencileri törenle mezun oldu

Anadolu üniversitesi türkçe öğretimi uygulama ve araştırma merkezi (tömer) tarafından düzenlenen türkçe hazırlık kursları mezuniyet töreni, atatürk kültür ve sanat merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen törene başta anadolu üniversitesi rektörü prof. Dr. Fuat erdal, rektör yardımcısı prof. Dr. Betül demirci, tömer müdürü dr. öğr. üyesi murat sami türker, tömer akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

TÖMER öğrencileri törenle mezun oldu
24-05-2024 15:42
Google News

Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen Türkçe Hazırlık Kursları Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Düzenlenen törene başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker, TÖMER akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. “TÖMER, öğrencilerimize aile sıcaklığı veriyor”


41 Ülkeden 305 öğrencinin Türkçe hazırlık kursundan mezun olduğunu belirten Rektör Erdal konuşmasının devamında şunları söyledi: “Uluslararası öğrencilerimiz bizim için kıymetli ve onları ilk karşılayan birimlerimizden bir tanesi de TÖMER. TÖMER, öğrencilerimizin farklı bir dil, farklı ortam ve kültürlerden geldikleri bir durumda onlara aile sıcaklığı veren, memleket hasretini, aile hasretini az da olsa giderilmesine destek veriyor. TÖMER sadece bir hazırlık okulu değil uluslararası öğrencileri ilk karşılayan ve onlara ülkemizi, üniversitemizi sevdiren bir aile ocağı. Dil öğrenmek kolay bir süreç değil sürekli devam eden bir süreç. Sizler sağlam bir temelde başarılarınızı ispatladınız belgelerinizi aldınız ve artık Türkçe derecelerinizle okumayı hak ettiniz. Sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” “Başarı tesadüf değildir, azim, kararlık ve liderlik ruhu gerektirir”


Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker ise törendeki konuşmasında şunları dile getirdi: “Hepiniz ailelerinizden binlerce kilometre uzakta ve farklı bir ülkede üniversite okuma, yaşama ve yalnız başınıza kalma cesareti gösterdiniz. Büyük bir azim ve çabayla 8 aylık kısa bir sürede Türkçe öğrenerek TÖMER’den mezun olabilme başarısını yakaladınız. Türkçe ile sadece bir dil kazanmadınız Türkçe size yeni bir kültürün, yeni coğrafyanın, yeni bir bakış açısı ve yeni arkadaşlıkların kapısını araladı. TÖMER ve diğer birimlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz sayısız etkinliklerde yer aldınız. Bu süreçlerde çok yorulsanız da aynı zamanda çok güzel hatıralar biriktirdiniz. Dil öğrenmek yaşam boyu devam eden bir süreç, dil ancak kullanıldıkça ve diğer insanlarla iletişim kurdukça geliştirilebilir. Fakültelerinizde de TÖMER’de yaptığımız gibi Türk kültürünü keşfetmeye devam etmelisiniz. Başarı tesadüf değildir, azim, kararlılık ve liderlik ruhu gerektirir.” şeklinde konuştu. “Sadece Türk dilini değil Türk kültürünü öğrendik”


TÖMER Türkçe Hazırlık Kursu öğrencisi Türkmenistan uyruklu Oğulshat Umıtjanova ise mezunlar adına yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “Hem gururlu hem de hüzünlü anlar için bir araya geldik. Hep birlikte TÖMER’deki Türkçe eğitimimizi tamamladık ve mezun oluyoruz. TÖMER’e başladığımız ilk zamanlar tek kelime Türkçe cümle kuramıyorduk. TÖMER bize sadece Türk dilini değil Türkiye’nin kültürünü, geleneğini, güzel dostları ve harika öğretmenlerini de kazandırmış oldu. Zamanla hepimiz bir aile olduk, anlamadığımız konuları bize tekrar tekrar anlatmaktan yorulmayan ve her daim destek olan hocalarımız, ailelerimizden uzakta yaşarken bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hocalarımız oldu. Herkese teşekkür ederiz.”


Açılış konuşmalarının ardından TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Yavaşlar TÖMER’e dair istatistiki bilgileri katılımcılarla paylaştı. Programın devamında ise TÖMER öğrencileri tarafından hazırlanan kampüs röportajları videosu gösterisi, dans gösterileri, skeç gösterisi ve müzik konseri gerçekleştirildi.


Tören kapsamında eğitimlerini dereceyle tamamlayan Milada Vadigullina, Ainur Suleimenova ve Oğulshat Umıtjanova’ya başarı belgeleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından verilirken uluslararası öğrencilere mezuniyet belgeleri TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker ve TÖMER akademik kadrosu tarafından verildi. 2023-2024 Akademik Yılı Türkçe Hazırlık Kurslarındaki emeklerinden dolayı TÖMER Akademik kadrosuna teşekkür belgelerini TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker takdim etti. TÖMER Mezuniyet Töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler