USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katılıyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları açıklıyor
07-01-2024 14:13
Google News

AK Parti'de adaylar belli oluyor! İşte Başkan Erdoğan'ın adayları açıklayacağı iller...

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye <a href=yeniden seçime giriyor...

"><p>Türkiye <a href=31 Mart 2024 pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine (yerel seçim) kilitlenmiş durumda.

"><p>5 <a href=yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği kişileri belirleyecek.

"><p>Seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de il ve ilçelerin <a href=belediye başkan adayları için istişareler sürüyor.

"><p>Seçim hazırlıklarını hızlandıran AK Parti'de il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlenirken Başkan <a href=Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte adayları açıklayacak..

"><p><span data-style=AK Parti'nin adayları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

"><p>Toplantıda 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 şehrimizin adaylarının açıklanması bekleniyor.</p><p>Başkan Erdoğan, geri <a href=kalan illerin adaylarını ise 15 Ocak'taki Ankara programında açıklayacak. İlçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak'tan sonra belli olacak.

"><p>AK PARTİ'DE ADAYLAR BELLİ OLUYOR!</p><p>AK <a href=Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz 5 Ocak Cuma günü sona erecek olan belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvurularının uzatıldığını duyurdu.

Aday adayları 31 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'a kadar başvurularını yapabilecek.

"><p>Öte yandan <a href=AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde kullanılacak yeni seçim şarkısını kamuoyuyla paylaştı..

"><p>İl Başkanlığından <a href=yapılan açıklamada, "Yeniden İstanbul" sloganıyla yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İstanbul İl Başkanlığının 31 Mart yerel seçimleri sürecinde kullanılacak seçim şarkısının belli olduğu belirtildi.

.

"><p>Sanatçı Azer Bülbül'ün eseri "><p><strong>BUGÜN AÇIKLANACAK BÜYÜKŞEHİRLER</strong></p><p>1- İstanbul<br />2.-Kocaeli<br />3.-Eskişehir.</p><p>4.- Bursa<br />5.-Denizli<br />6.-Balıkesir.</p><p>7.-Aydın<br />8.-Samsun<br />9.- Erzurum.</p><p>10-Muğla<br />11.-Ordu.</p><p><strong>BUGÜN AÇIKLANACAK İLLER</strong></p><p> </p><p>1.Giresun<br />2.Elazığ<br />3.Edirne.</p>

SON DAKİKA: AK Parti'nin 11'i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayı, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle duyuruluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği adayları bizzat açıklamak için salona geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, değerli dava arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında 81 ilimizin tamamında teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 

İsrail güçlerine karşı vatanlarını savunan tüm Filistinli yiğitlere selamlarımızı yolluyoruz. Biz de bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi tüm ülkelerle birlikte zalimlerden hesap sorulması için elimizden geleni yapacağız. 

"Alnımızın aklığı
Zalime kabus olur
Mazlumun canı yansa
Ahı bize dokunur"

Biz mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bugün de Suriye ile Irak ile Kudüs ile ne işiniz var diyenlere aldırmadan Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. Yeni yıla Galata Köprüsü'nde Filistinli kardeşlerimize destek olan 250 bin kişiye canı gönülden tebrik ediyorum. 

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il adayımızı açıklamak üzere buradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

AK Parti ülkemizde istişare kültürünün en geniş uygulandığı partidir. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. En hayırlısını istediğimizden, bu doğrultuda gayret gösterdiğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Artık 30 yılı bulan birikim ve donanıma sahibiz.