USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son 1 haftada bile neler yaptılar? İşte Türkiye'yi kutuplaştıran zihniyet

Türk halkının kutuplaşmasından her daim şikayet eden muhalif zihniyet, son bir haftada bile yaptıklarıyla ülkeyi adeta ikiye böldü. Birbiri ardına gerçekleşen olaylar halkın büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

Son 1 haftada bile neler yaptılar? İşte Türkiye'yi kutuplaştıran zihniyet
26-12-2023 16:18
Google News

    Haber7-ÖZEL

Türkiye'de son yıllarda özellikle siyaseten yaşanan olaylar halkı kutuplaştırdı. Kritik seçim dönemlerinde çok daha fazla hissedilen gerilim, Türk halkının sosyal, kültürel alanda da etkilenmesine neden oldu. Yapılan araştırmalarda Türkiye'deki kutuplaşmanın her geçen gün arttığı görülürken, özellikle bu duruma ekran önünde duran sözde aydınlar yol açıyor. 

12 şehit verdiğimiz son birkaç günde bile muhalefet, iktidarın hazırladığı terör örgütü PKK'ya karşı bildiriye imza bile atamayacak duruma geldi. Türk halkı CHP'deki terör seviciliğine sert tepki gösterirken Türkiye'de son bir haftada halkı kutuplaştıran çok sayıda gelişme yaşandı. Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan fişleme skandalından, Fatih Altaylı'nın vatandaşlara yönelik 'Şerefsizler' çıkışına, Can Ataklı'nın şehit babasına sarf ettiği tepki çeken sözlerinden, Galataport'ta ve Zorlu Center'da kefiye taktığı için içeri alınmayan kişilere kadar birçok olayda Türkiye bir takım eller tarafından kutuplaştırılmaya devam edildi. 

İşte Türkiye'de son bir haftada yaşanan kutuplaştırıcı gelişmeler;

TUZLA PİYADE OKULU'NDA FİŞLEME SKANDALI

Tuzla Piyade Okulu'nda bazı askerleri namaz kıldıkları için fişleyen ve onları 'tarikatçı, cemaatçı, irticacı' gibi ifadelerle hedef gösteren bir grup teğmen olduğu tespit edildi. Sözde 'Atatürkçülük' maskesi arkasına gizlenen ve kışlada namaz kılan personelleri fişledikleri iddia edilen teğmenlerin dindar subayların fotoğraflarını da WhatsApp gruplarında paylaşarak hedef gösterdiği ifade edildi. Fişlemelerin 10 Kasım'daki anma törenlerinden sonra fiili saldırı haline geldiği belirtilirken skandalın ortaya çıkmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı olaya el koydu. 

Teğmen cuntasının vatandaşlardan büyük tepki çekmesinin ardından MSB, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alındığını duyurdu.

FATİH ALTAYLI'DAN 'ŞEREFSİZLER' ÇIKIŞI

Türkiye'nin kutuplaşmasından en çok şikayet eden isimlerin başında gelen gazeteci Fatih Altaylı da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Türkiye'nin daha çok kutuplaşmasına sebebiyet verdi. Pençe - Kilit Harekâtı bölgesinde 12 şehit vermemizin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimiz ve Siyonist İsrail'in soykırım yaptığı Gazze için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde yürüyüşler düzenledi.

Yürüyüşe katılan on binlerce vatandaşımız ‘Kahrolsun PKK kahrolsun İsrail’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile PKK terörü ve İsrail saldırılarını lanetlerken Fatih Altaylı YouTube kanalından yaptığı yayında, Gazze için düzenlenen yürüyüşte yer alan vatandaşların, hafta sonu hayatını kaybeden 12 şehide üzülmediklerini ve askerler için yürümediklerini ileri sürerek Türk vatandaşlarına 'Şerefsizler' dedi. Altaylı'nın sözleri halkın çok büyük kesiminin tepkisini çekti.