USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Seçimden seçime cumaya giden İmamoğlu'na vatandaştan soru: Sen şimdiye kadar neredeydin?

İBB Başkanı İmamoğlu'na Cuma namazı tepki gösteren bir vatandaş, 'Seçimden seçime geliyorsun' dedi. İmamoğlu ise, 'O benimle Allah aramda, sen o işi unut hacı' cevabını verdi.

Seçimden seçime cumaya giden İmamoğlu'na vatandaştan soru: Sen şimdiye kadar neredeydin?
26-01-2024 20:57
Google News

Haber7

Önceki seçim döneminde Kur’an okuyan ve camilere giden CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir seçim sürecinin başlamasıyla yine camilerde görünmeye ve Kur’an okumaya başladı.

VATANDAŞLARDAN “BUGÜNE KADAR NEREDEYDİN” ÇIKIŞI

Bugün de cuma namazında boy gösteren İmamoğlu, vatandaşların ‘Bugüne kadar niye gelmedin?’ çıkışıyla karşılaştı.

Cemaatten bir vatandaş, “Şimdiye kadar neredeydin, niye gelmedin camilere cumalara?” şeklindeki sorusuna “Ben camide göstermem gittiğimi. Birileri gibi camide hava atmam.” diye cevap verdi. “Olmaz gelmen lazım başkan” ifadesine karşılık, vatandaşı dürterek konuşan İmamoğluO Yaradan ile benim aramda.” ifadesini kullandı. Vatandaşa arkasını dönerek uzaklaşan İmamoğlu, “Sen o işi unut.” dedi ve ardından “Sanki ona gelerek hava atacağım camide. Ben Yaradan’a dua etmeye geliyorum, anlayamıyor.” diye konuştu. Vatandaş ardından “Olmaz, seninkisi şimdi riyakarlık oldu” ifadesini kullandı.

TAZİYEDE DE KUR’AN OKUDU

4 Ocak’ta taziye Arnavutköy'de bir taziye ziyaretin bulunan İmamoğlu, İhlas suresi ile Bakara Suresi’nin ilk 5 ayetini okudu. Bakara Suresi'ndeki ayetleri önündeki defterden okuyan İmamoğlu, söz konusu ayetleri yanlış okuması da dikkat çekti.

Öte yandan 5 yıllık görev süresince İmamoğlu’nu camide pek gören olmaması ancak seçim döneminde Kur'an okuması ve cumalara katılması vatandaşların dikkatinden kaçmıyor.