USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı

İşgalci İsrail'in Lübnan'da düzenlediği terör saldırısında şehit olan Hamas yöneticisi Salih Aruri ve işgale direnen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı
03-01-2024 10:53
Google News

HABER7

Terör devleti İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas’ın 2 numaralı isim Salih Aruri şehit olmuştu. Hamas ofisini vuran İsrail’in terör saldırısında toplamda 6 kişi can vermişti.

Gazze Dayanışma Platformu, şehitler için duyuruda bulundu. Şehit Salih Aruri ve Kassam mücahitleri için gıyabi cenaze namazı kılınacağı belirtildi.

Gıyabi cenaze namazının 3 Ocak Çarşamba günü (bugün) Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacağı ifade edildi.

"ŞEHADETİ ARIYORUM"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, verdiği son röportajlardan bir tanesinde, “Şehit olup Allah’a kavuşmak benim için büyük bir zaferdir.” demişti.

Aruri, “Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Zamanlar ve çağlar Allah’ın elindedir. Şehit olarak Allah’a kavuşmak ve hayatımızı sonlandırmak, umduğumuz en büyük zaferdir. Ben şehadeti arıyorum.” diye konuşmuştu.

Salih Aruri, 57 yaşında şehadete ulaştı.