USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Özel gereksinimli çocuklar doğada keyifli bir gün geçirdi

Mersin büyükşehir belediyesince 'engelliler haftası' dolayısıyla tarsus kültür park'ta düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar doğanın içinde keyifli bir gün geçirdi.

Özel gereksinimli çocuklar doğada keyifli bir gün geçirdi
19-05-2024 10:21
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesince ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla Tarsus Kültür Park’ta düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar doğanın içinde keyifli bir gün geçirdi.


Her yaştan çocukların ilgisini çekebilecek aktivitelerin yapıldığı etkinlik alanında küçükler şişme oyun gruplarında enerjilerini atarken, daha ileriki yaş grubundaki çocuklar animatörlerin sergilediği sahne şovunu büyük bir hayranlıkla izledi. Güzel hava eşliğinde doğanın içinde keyifli vakit geçiren çocuklar, çalınan müziklerle gün boyu bol bol dans etti.


Geleneksel oyunların oynandığı etkinlikte halat çekme, çuval yarışı ve sandalye kapmaca gibi oyunlarla çocuklar, tatlı bir rekabetle birbiri ile yarıştı. Etkinlikte, çocukların en sevdiği ikramlıklardan pamuklu şeker ve patlamış mısır dağıtıldı. Ebeveynlerin çocuklarına eşlik ettiği ve çocuklarının mutluluğu ile daha da mutlu olan aileler, belediyenin düzenlediği bu etkinliği çok anlamlı bularak memnun oldular. “Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanındayız”


Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, Engelliler Haftası kapsamında Tarsus’ta etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Hem Mola Evimizden faydalanan özel çocuklarımız hem özel eğitim uygulama okullarından ve rehabilitasyon merkezlerinden özel öğrencilerimiz aileleriyle birlikte etkinliğimize katıldı. Gayet güzel ve neşeli geçti. Herkes çok memnun oldu. Çocuklarımız burada oyunlar oynadılar, dans ettiler, sahne etkinliklerini izlediler. Öğretmenleri eşliğinde yarışmalar yaptılar. Ayrıca çocuklarımıza patlamış mısır, pamuk şeker ikramlarımız da oldu” dedi.


Büyükşehir Belediyesi olarak yıl boyunca özel gereksinimli bireylerle birçok etkinlik yaptıklarını kaydeden Gerboğa, “Eğlence, eğitim, sosyal aktiviteler, geziler piknikler, bu kapsamda 10- 16 Mayıs’ta aynı etkinlikleri yoğun bir şekilde devam ettirdik. Hafta boyunca eğitimden spor turnuvalarına, konserlerden çalışma ve sanat atölyelerine, eğlence etkinliklerine kadar dolu dolu bir hafta geçirdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanındayız. Onların toplumda bağımsız birer birey olabilmeleri için her zaman desteklerimizle, onlara fayda sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Özel gereksinimli çocuklarımızla ilgili farkındalıklarımız artıyor”


Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu etkinliğin farkındalık oluşturduğunu belirterek, “Özel gereksinimli çocuklarımız için özellikle çok keyifli bir etkinlik oldu. Çocuklarımız böyle etkinliklere her zaman ulaşamıyorlar. Umarım bu etkinlikler daha da fazlalaşır ve farkındalıklarımız daha artar. Artık özel gereksinimli çocuklarımız için de bir şeyler yapılıyor. Önceden engelli dendiğinde ortopedik ve görme engelliler olarak anlaşılıyordu, fakat artık otizm, down ve diğer özel gereksinimli çocuklarımız birçok imkândan faydalanma hakkına sahip oldular. Bu bir özlemdi bizim için. Bu özlemimizi de Başkanımız Vahap Seçer gideriyor” sözlerine yer verdi.


Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Büyükşehir Belediyesinin Engelliler Haftası kapsamında birçok farkındalık etkinliği düzenlediğini söyleyerek, “Hem Büyükşehir Belediyesinin hem de bizim platformumuzun amacı, özellikle engelli insanların sosyal hayata katılımını sağlamak ve bu Engelliler Haftası kapsamında engelli sorunlarını ortaya çıkaracak projeler üretmek. Büyükşehir gerçekten bu anlamda Türkiye’de güzel örnekler veriyor. Biz de elimizden geldiğince onların etkinliklerine katılarak onlara destek veriyoruz. Onlar da bizim platformumuzun yaptığı etkinliklerde bizimle beraber ve engelli bireylerin sorunları vatandaşlara anlatmamıza yardımcı oluyor” diye konuştu.


Çocuklardan Hüseyin Göktaş ise etkinlikte çok mutlu olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımla geldim. Bomba gibi oldu” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler