USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Murat Kurum açıkladı: 100 günlük acil eylem planını devreye alacağız

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul için 100 günlük eylem planını hızla devreye alacaklarını belirterek, “Söz verdik. Acil 100 günlük, 1 yıllık eylem planları ile birlikte bu düzelmeyi hızlı bir şekilde görecekler” dedi.

Murat Kurum açıkladı: 100 günlük acil eylem planını devreye alacağız
27-01-2024 18:33
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Radyo Kağıthane’yi ziyaret etti, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Her zaman sahada olacaklarını söyleyen Kurum, ‘’Her mahallede tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları yürüteceğiz.’’ dedi. ‘’Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’’ proje lansmanını soran bir vatandaşa Murat Kurum, ‘’ Aldığım geri dönüşler, ‘Bir buçuk saat sürdü ama hiç sıkılmadık. Her bir projeyi heyecanla bekledik.’ yönünde oldu.  Vatandaşımızın beklentileri, sorunları neyse ona odaklandık.’’ yanıtını verdi. İstanbul için 100 günlük eylem planını devreye alacaklarını dile getiren Murat Kurum, ‘’Tam zamanlı gerçek belediyecilik yapacağız. Sosyal medya belediyeciliği yapmayacağız. İşimiz sadece İstanbul olacak.” diye konuştu. “Rakibinizden eleştiriler geldi.” sorusuna Murat Kurum ‘’ Biz polemikler içerisinde olmayacağız. İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul’un meselelerine odaklanacağız.’’ dedi. Kurum pastanede basın mensupları ile sohbetinde ‘’Her zaman tatlı konuşacağız.’’ diyerek onlara kurabiye ikram etti. Beş yıl içerisinde yapacakları 650 bin konut ile deprem riskinin büyük kısmını azaltacaklarını belirten Kurum, İspark ile ilgili soru üzerine ‘’Yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saati ücretsiz yapacağız. Evinin önüne park eden vatandaşımızdan gece gündüz herhangi bir park ücreti almayacağız.’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Radyo Kağıthane’yi ziyaret etti, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

“TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Vatandaşlarla yaptığı sohbette sahada olacaklarını belirten Kurum, “Biz bugün olduğu gibi yarın da sokakta olacağız. Milletimiz bizi hep yanında görecek. Sürdürülebilir, kalıcı sosyal destekler verirken, ulaşım çilesini giderirken, deprem riskini ortadan kaldırırken görecek. İstiyoruz ki her mahallede tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları yürütelim. Vatandaşımız, esnafımız bizden bunu istiyor. Biz de inşallah bu motivasyonla çalışacağız.” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ proje lansman toplantısındaki atmosferi soran bir vatandaş ile sohbet eden Kurum, “Bir buçuk saat sürdü. Aldığım geri dönüşler, ‘Bir buçuk saat sürdü ama hiç sıkılmadık. Her bir projeyi heyecanla bekledik.’ yönünde oldu. Gördüğünüz gibi projelerimiz tek bir bakış açısıyla hazırlanmadı. Etraflıca düşünüldü, çok yönlü bakıldı. Bir taraftan sosyal boyuta bakılırken bir taraftan idari boyuta baktık. Zamansal boyutuna, tematik boyutuna baktık. Vatandaşımızın beklentileri, sorunları neyse ona odaklandık. Bu motivasyonla inşallah çalışmaları sürdürüyor olacağız.” dedi.

“TAM ZAMANLI, GERÇEK BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

İstanbul için 100 günlük eylem planını hızla devreye alacaklarını belirten Kurum, “Söz verdik. Acil 100 günlük, 1 yıllık eylem planları ile birlikte bu hareketi, bu düzelmeyi hızlı bir şekilde görecekler. Çünkü tam zamanlı belediyecilik yapacağız, yarı zamanlı yapmayacağız. Gerçek belediyecilik yapacağız. Sosyal medya belediyeciliği yapmayacağız. İşimiz sadece İstanbul olacak.” dedi.

“Rakibinizden eleştiriler geldi” sorusu üzerine ise, “Biz polemikler içerisinde olmayacağız. İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul’un meselelerine odaklanacağız. İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim de gündemimizde olmayacak diye söyledik. Aynısını söylüyoruz. Onlar da bu projelerden faydalanabilir miyiz diye sormuşlar. Elbette faydalanabilirler. 1 Nisan sabahı biz görevi devraldığımızda zaten faydalanacaklar. Bizi yarı zamanlı belediyecilik yapan, arada bir belediyeye uğrayan yönetimden takdir etmesini beklemiyoruz. Milletimiz takdir edecektir. Milletimiz doğruyu, yanlışı ayırt edecektir ve 31 Mart’ta gereken cevabı verecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bunu da görüyoruz. İnşallah biz vatandaşımızla el ele vereceğiz, İstanbul’un meselelerine odaklanacağız.” şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarına kurabiye ikram eden Murat Kurum, ‘’Her zaman tatlı konuşacağız’’ dedi.

‘’5 YIL İÇİNDE 650 BİN KONUTLA DEPREM RİSKİNİN BÜYÜK BİR KISMINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ’’

Trafik ve deprem konusunda vatandaşlardan gelen sorulara Kurum, ‘’İlk 5 yıl içinde İstanbul trafiğini rahatlatacağız. Onuncu yıl sonunda İstanbul’daki bu çileyi tamamen ortadan kaldıracağız. 5 yıl içerisinde 650 bin konutla İstanbul’daki deprem riskinin büyük bir kısmını ortadan kaldıracağız. Şimdi işe koyulma zamanı. 31 Mart akşamı kazanacağız.  Nisan’da da kollarımızı sıvayıp İstanbul’un ihtiyaçlarına, İstanbulluların sorunlarına odaklanacağız. İstanbul’u gençlerin geleceğe umutla baktığı bir şehir haline getireceğiz.’’ diye yanıt verdi.

‘’İSPARK’TA İLK YARIM SAATİ ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ’’

İspark ile ilgili bir soru üzerine evinin önüne park eden vatandaştan ücret almayacaklarını söyleyen Kurum, ‘’Yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saati ücretsiz yapacağız. Evinin önüne park eden vatandaşımızdan gece gündüz herhangi bir park ücreti almayacağız. Esnaf için de bu çalışma geçerlidir. Kendi dükkanlarının önünde vatandaşa hizmet ettiği noktalarda da bu çalışmayı ilçe belediyelerimizle yapacağız.’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler