USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Muhalefette kıyamet koparken Cumhur İttifakında neden hiç kavga yok?

15 Temmuz'un ardından Yenikapı ruhuyla oluşan Cumhur İttifakının o günden bu yana yaptığı seçim çalışmalarında biç bir aykırı ses çıkmazken Erdoğan karşıtlığı üzerinde birleşen muhalefette her seçiminde kopan kıyamet dikkat çekiyor.

Muhalefette kıyamet koparken Cumhur İttifakında neden hiç kavga yok?
30-01-2024 00:23
Google News

Hain darbe girişiminden bu yana ekonomik krizler, koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, asrın felaketi, algı operasyonları, yine milyonları etkileyen yangın ve diğer afetler gibi çok sayıda badireler atlatan Türkiye'de iktidar ittifak ortaklarıyla her defasında ciddi bir sınav verdi.

İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!İttifak masası yerini rekabet masasına bıraktı!

CHP medyasını İstanbul korkusu sardı! Merdan Yanardağ'dan İYİ Parti hazımsızlığı: İhanet!CHP medyasını İstanbul korkusu sardı! Merdan Yanardağ'dan İYİ Parti hazımsızlığı: İhanet!

"MHP'YE GÖNÜL VERMİŞ KARDEŞLERİMLE TEK GÖNÜL OLDUK, BİR OLDUK"

Başkan Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi"nde şu ifadeleri kullanmıştı; 15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta yine bu meydanda bir araya gelip, dosta, düşmana birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu, İstanbul'u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerimle, Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapıda'yız. Şu anda aldığım resmi rakam, 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk, tek gönül olduk, bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

DÜNYANIN "2023'ÜN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ" DEDİĞİ SEÇİMDE İTTİFAKLAR BÜYÜDÜ

Dünyada birçok yayın kuruluşu ve gazete “2023'ün en önemli seçimi” olarak verdiği Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Cumhur ittifakı ve 7'li koalisyon sahnedeydi.

CUMHUR 2023'TE BÜYÜSE DE YİNE TEK SES ÇIKTI

Yerli ve milli değerler ekseninde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve ikinci turda Erdoğan'ı destekleyen ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde kazanan taraf oldu.

Seçim iş birliği netleşti! 52 ilde AK Parti adayı! 22 ilde rekabetSeçim iş birliği netleşti! 52 ilde AK Parti adayı! 22 ilde rekabet

31 MART İÇİN İSTİŞARELER 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aralık başında başlattığı temayül mesaisinin sona ermesinin ardından AK Parti ve MHP’nin seçim iş birliği büyük oranda da netleşti. Buna göre AK Parti 52 ilde aday çıkaracak 22 ilde ise MHP ile rekabet olacak.

YRP, HÜDA PAR VE BBP İLE GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti MHP'nın yanı sıra Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR ve BBP ile de görüşmeler yaptı.

MUHALEFET ERDOĞAN'A KARŞI BİRLEŞTİKÇE KAYBETTİ

Erdoğan'ın karşısına 2018'de 5 adayla çıkan muhalefet en son 2023 seçimlerinde tüm Batı medyası ve terör örgütlerinin desteğiyle oluşturduğu 7'li koalisyona karşı yine hezimete uğradı.

MUHALETTE KAVGA VE ENTRİKA EKSİK OLMUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve HDP'nin oluşturduğu 7'li koalisyon onca bakanlık ve rant pazarlıkları ile Türkiye gündemine damga vurdu.

14 Mayıs seçimlerinde CHP yüzde 25, İYİ Parti yüzde 9,7 oy aldı. CHP listelerinden 6 partiden 39 isim milletvekili seçildi. Ortaklar arasındaki kavgaları körükleyense LGBT'yi destekleyen, şehit ailesine taziye ifadesinden rahatsız olan hatta özerlik vaadinde bulunan isimlerin dahi CHP listelerinden vekil adayı gösterilmesiydi. CHP Lideri ile zamanında açıkça dalga geçen Mehmet Emin Ekmen dahi DEVA için CHP listesinden aday gösterildi.

31 MART İÇİN MUHALEFETTE  MANZARA DEĞİŞMEDİ

Yerel seçim hazırlıklarının sürdüğü CHP'de, pek çok şehir için belirsizlik devam ediyor. Partide, Eşbaşkan rolündeki İmamoğlu'nun aday belirlemede ön plana çıkmak istemesinin süreci yavaşlattığı yönündeki algı partide ağır basıyor. Seçimde bir başarısızlık durumunda ise parti içi muhalefet "Olağanüstü kurultay" için hazırlık yapıyor.

Hatipoğlu’ndan Özgür Özel’e ağır cevap! İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu göndermesiHatipoğlu’ndan Özgür Özel’e ağır cevap! İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu göndermesi

Akşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmezAkşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmez

Muhaliflerin lincine Sevilay Yılman bile isyan etti! 'Sakın bunu demeyin'Muhaliflerin lincine Sevilay Yılman bile isyan etti! 'Sakın bunu demeyin'

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN AYAK SESLERİ

CHP'li belediye başkanlarının yönettiği 11 büyükşehrin kaybedilmesi halinde olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağı konuşuluyor.