USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

MESAM'a ‘Kayyum’ talebi

Türkiye’nin en büyük sanatçı meslek birliği olan MESAM’a Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kayyum atanması talep edildi. Kayyum talebinde mevcut yönetim yerine bağımsız bir heyetin atanması istendi.

MESAM'a ‘Kayyum’ talebi
21-05-2022 14:02
Google News

MESAM başkanı Recep Ergül, yıllarca kayyum mağduriyeti yapanların kayyum talebinde bulunduğunu belirterek, bakanlıktan yazılı olarak kuruma teftik kurulu göndermesini istedi. Genel Kurul öncesi ve sonrası sistematik saldırıların devam ettiğini belirten Ergül, “Başımız dik alnımız açık. Hiçbir şekilde yanlışımız söz konusu değil” dedi.

ESKİ YÖNETİCİDEN KAYYUM TALEBİ
Kültür ve Turizm Bakanlığına MESAM’a kayyum atanması talep edildi. Kayyum talebinde yönetim kurulu üyelerinin el çektirilerek bakanlıkça yönetime bağımsız bir heyet atanmasını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunması istendi. Kayyum atanmasının nedeni olarak ise personel maaşları ve telif ödemelerinin yapıldığı bankadan alınan promosyon bedellerinin, 65 yaş üstü, engelli ve ihtiyaç sahibi üyelere dağıtılması olarak gösterildiği öğrenildi.

KAYYUM İSTEYEN ARİF SAĞ’IN AVUKATI İDDİASI
MESAM Başkanı Recep Ergül, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazılı olarak denetim yapması için Teftiş Kulu göndermesini istedi. Geçmiş yönetimlerde Haysiyet Kurulu Başkanlığı yapan ve eski başkan Arif Sağ’ın avukatı da olan Hüseyin Aslan’ın, kayyum talebini yapan kişi olduğunu öğrendiklerini söyledi.

“EN ŞEFFAF YÖNETİMİZ”
Kayyuma karşı olan ve yıllarca kayyum mağduriyeti yapanların MESAM’ın huzurunu bozmak için adeta bakanlığa yalvardığını belirten MESAM Başkanı Recep Ergül, “On üç yıldır MESAM’ı yönetmiş ve kaybetmiş bazı kişiler bunun içlerinde sindirememesi ile ilgili bir durum söz konusu. MESAM tarihinin en adil en şeffaf yönetiminin görevden alınıp yerine kayyum atanmasını istiyorlar. Başımız dik alnımız açık. Hiçbir şekilde yanlışımız söz konusu değil” dedi.