USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Manastır Şehir Müzesi'nde Atatürk Anma Töreni düzenlendi

Manastır Şehir Müzesi'nde düzenlenen Atatürk Anma Töreni'ne Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Cüneyt Talha Özyürek ve diğer önemli isimler katıldı.

Manastır Şehir Müzesi'nde Atatürk Anma Töreni düzenlendi
13-03-2024 16:54
Google News

Manastır Şehir Müzesi'nde gerçekleştirilen Atatürk Anma Töreni, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Cüneyt Talha Özyürek'in konuşmasıyla başladı.

Özyürek, Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nde aldığı eğitimin önemine vurgu yaparak, Manastır'ın iki ülkenin ortak tarihinde büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Tören, Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla devam etti.

Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Azim Nuredin ise Atatürk'ün dünya tarihine altın harflerle kazınan kurtuluş destanını yazarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu ifade etti.

Nuredin, Atatürk'ün Manastır'da geçirdiği zamanın onun kozmopolit entelektüel bilincinin şekillenmesine büyük katkı sağladığını ve iki ülke arasında dostluk köprüsü kurduğunu belirtti. Tören sonrasında davetliler, Atatürk Anı Odası'nı ziyaret ederek anı defterine imza attılar. Türkiye'nin Kuzey Makedonya'ya yaptığı yardımlara da vurgu yapılan törende, iki ülke arasındaki savunma alanındaki işbirliğinin önemi de vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler