USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

’Mabel Matiz ve Manuş Baba’ Mersin’de konser verdi

Mersin büyükşehir belediyesince, '19 mayıs atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı' dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, ünlü sanatçılar 'mabel matiz ve manuş baba' gençlerle buluştu.

’Mabel Matiz ve Manuş Baba’ Mersin’de konser verdi
19-05-2024 09:49
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, ünlü sanatçılar ’Mabel Matiz ve Manuş Baba’ gençlerle buluştu.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleştirdi. Hafta boyunca süren etkinlikler, Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Barış Meydanında popun sevilen ismi ’Mabel Matiz’ ve Tarsus’ta düzenlenen ’Manuş Baba’ konseriyle zirveye ulaştı. Hafta boyunca birbirinden renkli etkinliklerle bayramlarının tadını doyasıya çıkaran gençler, eğlencelerini konserlerle ikiye katladı. “Sizler bizim geleceğimizsiniz”


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de merkezde gerçekleşen Mabel Matiz konseri öncesinde gençlere ve Mersinlilere seslenerek, herkesin ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Seçer, “Bizim memleketimizi, Mersinimizi, sizlerin, gençlerimizin enerjisi ve havamızı sizler güzelleştiriyorsunuz. Sizlerin sevgisi, sizlerin kalbinin güzelliği Mersin’e yansıyor. Hepinizi seviyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri gözümüz gibi koruyacağız. Bir asırdır Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. O ülkemizi; gençliğimiz çalışsın, çağdaş, uygar ve barışsever olsun, savaşı reddetsin diye gençliğe emanet etti. Tüm Anadolu topraklarında, doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar Türkiye’de bu sınırlar içerisinde, kadim Anadolu topraklarında Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle herkesi bir çatı altında topladı. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Hepimiz onunla övünüyoruz” dedi. “19 Mayıs, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır”


19 Mayıs’ın, cumhuriyet tarihinin ve ’Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin çok önemli bir günü olduğunu vurgulayan Seçer, “19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır. Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizi daha da güzel noktalara getireceğiz. Atatürk’e layık olacağız, çağdaş uygarlığı yakalayacağız. İlimle, bilimle, kültürle ve sanatla dünyada rekabet edeceğiz. Kavga etmeyeceğiz, birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize sarılacağız ve birbirimize destek olacağız. Ülkeler ve toplumlar sevgiyle ve saygıyla gelişecek” diye konuştu.


Gençlere Mabel Matiz konserinin tadını çıkarmalarını ve doyasıya eğlenmelerini söyleyen Seçer, “Biliyorsunuz Mabel Matiz bizim hemşerimizdir, kendisi Erdemlili. Mersin’den böyle cevherler de çıkıyor. Sizlerden de bekliyoruz, Mersin’den, Mersin’in gençlerinden dünyada saygın sanatçılar, sporcular ve bilim insanları bekliyoruz. Çalışarak ve azmederek bunu kazanacaksınız. Sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.


Seçer’in konuşmasının ardından gençler elleri ile kalp yaptı ve Başkan Seçer de sahneden gençlerle fotoğraf çekildi. Başkan Seçer ayrıca gençlerle hep bir ağızdan elinde Türk bayrağı ile ‘parla’ parçasını söylerken, gençlerle dolan Özgecan Aslan Barış Meydanı ay yıldızlı Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı.


Mersinlilerin uzun zamandır beklediği sevilen sanatçı Mabel Matiz konseri ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bayram ruhu doruklara çıktı. ‘Gel, sarışın, müphem, antidepresan, numaracı, karakol, ya bu işler ne’ gibi hit şarkılarını söyleyen sevilen sanatçı, bayram ruhunu Mersinlilere bir kez daha yaşattı. “Böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti”


Farklı tarzı ve sesi ile her şarkısı hit olan ve milyonlar tarafından dinlenilen pop müziğin sevilen ismi Mabel Matiz, hayranlarına seslenerek, “Mersin’im, çok teşekkür ediyorum. O kadar heyecanlıyım ki, çok da uzun zaman oldu beraber konser yapmayalı ve beraber şarkı söylemeyeli. Bir meydanda böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla tabi ki. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Tarsus’ta da 19 Mayıs coşkusu Manuş Baba konseriyle zirve yaptı


Tarsus’ta da 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen konserde Manuş Baba sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesinin birlikte gerçekleştirdikleri konserde, özellikle gençler doyasıya eğlenme şansı buldular. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konser DJ Umut Kılıç ve ardından Grup Refresh Band’ın sahne almasıyla başladı. Gecenin ilerleyen dakikalarında sahneye çıkan Manuş Baba ise alanı dolduran binlerce vatandaşa unutamayacakları bir gece yaşattı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç sahneye çıkarak, Manuş Baya’ya çiçek verdi. “Özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz”


Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Tarsuslularla bir arada kutluyor olmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, “Sizlere de şükran duyuyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Manuş Baba’yı getirdik. Bundan sonra hiç merak etmeyin. 7 gün 24 saat yaşayan, festivalleri ile konuşulan, kültürüyle, tarihiyle konuşulan özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler