USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail Güçleri Gazze Şeridi'nde Soykırım Suçunu İşliyor

Euro-Med'in açıklamasına göre, İsrail güçleri Gazze Şeridi'nde sivil halka karşı işlediği soykırım suçunu tırmandırıyor.

İsrail Güçleri Gazze Şeridi'nde Soykırım Suçunu İşliyor
23-03-2024 00:19
Google News

İstanbul Cenevre merkezli Euro-Med'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri son zamanlarda Gazze Şeridi'nde sivil halka karşı işlediği soykırım suçunu tehlikeli bir şekilde arttırmaktadır.

Açıklamada, İsrail askerlerinin uluslararası hukuka aykırı olarak sistematik cinayetler işlediği, yargısız infazlar gerçekleştirdiği ve iletişimi kestiği belirtilmektedir.

Ayrıca, İsrail ordusunun son 24 saat içinde Gazze kentinde gerçekleştirdiği bombalamaların hedefinde sivil yerleşim alanlarının olduğu aktarılmıştır.

Euro-Med'in açıklamasında, İsrail askerlerinin Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, yerleşim yerlerine saldırdığı ve evleri yaktığı ifade edilmektedir.

Özellikle Şifa Hastanesi çevresinde gerçekleştirilen saldırılar ve hastaların tedaviye erişimlerinin engellenmesi büyük bir insan hakları ihlali olarak değerlendirilmektedir.

Euro-Med, uluslararası toplumu, Filistinli sivillerin ve sağlık ekiplerinin İsrail'in Gazze'deki soykırım suçundan korunması için derhal müdahale etmeye çağırmaktadır.

Son olarak, İsrail ordusunun Şifa Hastanesine düzenlediği baskın ve hastaların tedavisine engel olma çabaları da büyük bir endişe kaynağı olarak gösterilmektedir. Sivil halkın korunması ve insan haklarının savunulması adına uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler