USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası 2023 için İştirak Portföyünü Güçlendiriyor

İş Bankası, 2023 için stratejik yapılanma sürecini başlatıyor ve iştirak portföyünü güçlendirme kararı alıyor.

İş Bankası 2023 için İştirak Portföyünü Güçlendiriyor
05-04-2024 10:04
Google News

İstanbul Türkiye İş Bankası, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan hızlı değişime uyum sağlamak amacıyla daha stratejik ve odaklı bir yönetim anlayışı benimseyerek 2023'te iştirak portföyünü güçlendirme kararı aldığını duyurdu. Bu kapsamda, banka çalışanları, müşterileri, hissedarları ve diğer paydaşlarıyla işbirliği içinde ileriye gitme hedefini belirledi.

Açıklamada, kısmi bölünme ile ilgili usul ve esasların belirlendiği ve devre konu iştirak paylarının TİBAŞ Holding Anonim Şirketi adında kurulacak bir şirkete devredileceği belirtildi.

İştirak portföyünde bulunan şirketler arasında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Trakya Yatırım Holding AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Milli Reasürans TAŞ, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, İş Finansal Kiralama AŞ, İşletim AŞ, İşbank AG, JSC İşbank, JSC Isbank Georgia, Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ, İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri AŞ, İş Merkezleri Yönetim ve Kültür Yayınları İş Türk AŞ gibi önemli şirketler yer almaktadır.

Açıklamada ayrıca, kısmi bölünme işlemleri için gerekli resmi kurumlarla işbirliği yapıldığı ve şirketin sermaye ve hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik olmayacağı vurgulandı. Banka, bu yapılanma süreci ile sermaye etkinliğini ve yönetişim kalitesini güçlendirme hedefini de taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler