USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu'ndan Akşener'e üstü kapalı 'ittifak' cevabı

İyi Parti’li İbrahim Özkan’ın istifasıyla İyi Parti ile CHP arasında tırmanan gerilime İmamoğlu’ndan üstü örtülü yorum geldi.

İmamoğlu'ndan Akşener'e üstü kapalı 'ittifak' cevabı
19-12-2023 19:28
Google News

Partisine operasyon çekildiğini ve bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan cevap geldi.

Pendik Kurtköy Sosyal Merkez İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuşan CHP’li Ekrem İmamoğlu, “Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri.” dedi. İmamoğlu ayrıca Meral Akşener’e “kalp kırmamesajı verdi.

İYİ Parti'deki istifaların nedeni belli oldu: İmamoğlu satın alma gücü en yüksek siyasetçiİYİ Parti'deki istifaların nedeni belli oldu: İmamoğlu satın alma gücü en yüksek siyasetçi

İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz, beraber düşündüğümüz, beraber konuştuğumuz, aynı kâseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa, bir kısım dostlar -çok az sayısı- oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik: Eski dost düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz. Peki, şimdi ne yapacağız, ne yapmalıyız? Elbette burası önemli. Bir kere şunu söyleyeyim: Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim -Allah'ın bir lütfu- vallahi kötü sözleri kulağım hiç duymuyor. Herkese tavsiye ederim. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız. Çünkü zaten bizi ilgilendirmiyor. Hiç umurumuzda değil.”

Kendilerine tuzak ve kumpas kurulduğunu savunan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Ben inanıyorum ki, 16 milyon İstanbullu, bize kurulan çeşit çeşit tuzağı, her türlü kumpası ve ne yazık ki bunlara aldanan bir kısım insanın o kötü sözlerini görecek ve ona göre karar verecek. 31 Mart'ta bu ittifak, asla ve asla bozulmayacak ve başarıya ulaşacak. O yüzden, bugünden itibaren herkese söylüyorum: Kervanınıza yeni dostlar katın. Kervanınızı büyütün. Bizim kervanımız, aynı; duruyor. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri. Sonuna kadar Ekrem İmamoğlu, el uzatacak. Çünkü başından beri biz ittifakı, milletimizin ruhuyla birleşen bir birleşme olarak koyduk. Ve bu koyduğumuz anlayış, gerçekten milletimiz tarafından alındı.”

Akşener’e göndermede bulunmaya devam eden İmamoğlu, “Buradan yol arkadaşlarıma da duyuruyorum: Kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itseler de elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, bizi gördüler mi mutlu olacaklar? Çünkü güler yüzlü yöneticiler görecekler. Eli sıcak, yüreği sıcak yöneticiler görecekler. Bize alıştılar. Kötü söz söyleyen, parmağını dik dik sallayan, yüzü asık yöneticilere daimi olarak güle güle demeye devam edecekler. Onlara fırsat vermeyecekler. Bizim sevgimiz, değil İstanbul'u, bütün Türkiye'yi saracak kadar sıcaktır.” dedi.

İMAMOĞLU İLE GİZLİ KAPAKLI GÖRÜŞÜP PAZARLIK YAPMIŞ

İYİ Parti’nin eski İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İmamoğlu’nu desteklemek için gemileri yakmış ve partisinden istifa etmişti. Özkan, 2024 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak şartı olarak kaç belediye ve makam istediklerini anlatmıştı.

İbrahim Özkan, Tv100’de katıldığı programda bir itirafı daha dillendirdi. Özkan, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlarıyla temasta bulunduğunu fakat bunun için İYİ Parti’den herhangi bir yetkilendirme yapılmadığını söylemişti. Yetkisiz girişimini, “Kapı arkası diplomasisinde yetki aranmaz” sözleriyle savunan İbrahim Özkan, İyi Parti lideri Meral Akşener ile de 1 yıldır görüşme fırsatının olmadığını ifade etmişti.

İbrahim Özkan'ın bu açıklamalarını alıntılayan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktaş Vural, "CHP ile arka kapı pazarlığı yapılmış! Hangi sıfat ve yetkiyle? Parti tüzel kişiliğinin kararı nerede? Kimle yaptın pazarlığı? Bir de bunu çıkıp anlatabiliyor? Diğeri de partisinin kurumsal iradesi olmadan makam dağıtıyor! Kim bu? Partinden yetki aldın mı? Sanki babalarının malı gibi! İşte siyasetin şahsileşmesinin sonuçları…" demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler