USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Haber7 ekipleri 2023'te çok özel işlere imza atarak ülke gündemini belirledi

Haber7 ekipleri 2023 yılında da , özel habercilikte oldukça başarılı bir yıl geçirdi. Habercilik alanında özveri ve gayretle gece gündüz çalışan ekiplerimiz adından sıkça söz ettirdi.

Haber7 ekipleri 2023'te çok özel işlere imza atarak ülke gündemini belirledi
31-12-2023 13:52
Google News

Haber7 - ÖZEL 

Türkiye’nin en köklü haber sitelerinden birisi olan Haber7.com her sene olduğu gibi 2023 yılında da Türkiye gündemini sarsan özel ve çarpıcı haberlerle adından söz ettirdi. 2023 yılında sayısız özel haber ve içerik üreten Haber7.com aynı zamanda ülkemizi derinden sarsan depremlerden sonra bölgeye ilk giden basın ekiplerindendi. Ülke gündemini her zaman sahadan takip eden Haber7.com ekipleri, seçim sürecinde ise çok önemli röportajlara imza attı. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışan büyük projeleri yerinden takip edip okuyucularına ulaştırdı. Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı temaslarında bizzat bulunarak, gelişmeleri yakından takip ederken, birçok farklı röportaja da imza attı. Haber7 ekipleri 'Özel haberler' konusunda da oldukça başarılı bir yıl geçirdi. Ülke gündemine oturan, sayısız özel haber içerikleri ve dosya haberciliği ile adından çok kez bahsettirdi. İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı neredeyse her gün manşetlerden aktaran Haber7.com ekipleri zulme karşı gelerek masum Filistin halkının sesi olmaya çalıştı. Yaşanan tüm olaylarda hızlı refleks göstererek okuyucularının en hızlı ve doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağladı.

Toplumu etkileyen her gelişme medya kuruluşlarında derinden hissedilir. Çünkü medya, toplumun aynasıdır. Milletimizin ve haliyle basın camiasının son yüzyılda yaşadığı en sarsıcı olaylardan biri hiç şüphesiz 6 Şubat depremleriydi.

Kanal7 Medya Grubu’nun dijital dünyaya açılan kapısı Haber7 için de 6 Şubat 2023 gecesi, gazetecilik serüvenimizin en kritik saatleriydi. Bütün kadromuzla derin endişe ve paniği iliklerimize kadar hissettiğimiz deprem gecesinde mesai mefhumunu bir kenara bıraktık.

İLK HABERİMİZ DEPREMİN 7’İNCİ DAKİKASINDA

Bütün ülkeden gelen soğuk hava ve kar yağışı haberlerine odaklanılan saatlerde deprem ölçüm merkezlerine düşen ürkütücü rakamlar, ekibimizi anında alarma geçirdi. Deneyimli kadromuz; 15 Temmuz darbe girişimi, orman yangınları, sel felaketleri gibi büyük olaylara karşı edindiği anlık reaksiyon tecrübesini anında yansıttı. Gece ekibimiz, bölgeden gelen ilk haberleri anlık olarak bütün Türkiye’ye servis etti.

ACIYI HEM YAŞADIK, HEM YANSITTIK

Deprem bölgesinde ailesi bulunan ekip arkadaşlarımız adeta bir eli telefonda, bir eli klavyede çalıştı. Ailesinin yanına giden bazı editörlerimiz, yine bölgedeki afetin boyutunu gözler önüne seren haberlere imza atarak mesai dışında olmalarına rağmen insan odaklı habercilik örneği sergiledi. 

Deprem bölgesinden dönen çalışma arkadaşlarımız hemen ertesi gün mesai için merkez ofisimizde hazır bulunuyordu. Anormal derecede bir deprem, anormal derecede bir soğuk, insanüstü gayretle süren arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları arasında rutin performansla habercilik yapmak elbette ki düşünülemezdi.