USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gaziantep Üniversitesi'nde Cahit Tanyol Paneli Düzenlendi

Cahit Tanyol'un doğumunun 110. yılında Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen panel hakkında detaylar.

Gaziantep Üniversitesi'nde Cahit Tanyol Paneli Düzenlendi
08-03-2024 15:48
Google News

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Gazikültür A. Ş. tarafından hazırlanan ‘Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol’ paneli GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda düzenlendi. Panelde GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar moderatör olarak yer aldı.

Programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, önemli kişilerin örnek hayatlarından alınan bilgilerin gençler için ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Cahit Tanyol'un doğumunun 110.

yılına ithafen düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yapan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Cahit Tanyol’un edebiyata katkılarına ve eserlerinin Türk edebiyatındaki yerine değindi. Panelde konuşan Prof. Dr. Ümit Meriç, Cahit Tanyol'un topluma ve beşeriyete hizmet eden bir insan olduğunu belirtirken, Doç. Dr. Erkan Çav ise Cahit Tanyol'un adının Gaziantep'te bir akademik yapıya veya salona verilmesini önerdi.

Program öncesinde Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyaret eden konuşmacılar, Cahit Tanyol'un anısını yaşatmanın Gaziantep'e yakışır bir adım olacağını ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler