USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te 4 Bin 12 depremzede Hak Sahibi Konutlarına Kavuştu…

6 Şubat 2023 tarihli Asrın Felaketi, 11 ilde ağır yıkıma neden olmuştu. Hükümet tarafından depremzedelerin kalıcı konutlara geçişi için başlatılan kampanya kapsamında 76 bin kalıcı konutun yapımı tamamlandı.

Gaziantep’te 4 Bin 12 depremzede Hak Sahibi Konutlarına Kavuştu…
19-03-2024 20:55
19-03-2024 21:27
Google News

Geçtiğimiz aylarda yapılan kura çekiminin ardından 30 bin 723 kalıcı konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Video Konferans Yöntemiyle Programa Katıldı

Video konferans yöntemiyle programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı.

Erdoğan, Afet sonrasında vatandaşların yanında olduklarını, 115 milyar TL’lik kaynak ile 2 milyon kişiye ulaşıldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Sözümüzü tutmak için gece gündüz çalışıyor, kalıcı konutlara geçişi hızla tamamlıyoruz’’ dedi.

Amacımız 390 Bin Konut İnşa Etmek

Kura ile 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Adana, Kilis olmak üzere toplamda 30 bin 723 ailemizi yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Yeni yuvalarınız hayırlı uğurlu olsun. Böylelikle 1,5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış olduk. 2 ayda 80 bin konut teslim etme sözümüzü yerine getirmeye az kaldı. Yıl sonuna kadar bu teslimleri 200 bin konuta tamamlayacağız. Amacımız 390 bin konut inşa etmek.’’

Gaziantep’te 4 Bin 12 Hak Sahibi Konutlarına Kavuştu…

Deprem Gerçeği Kapımızda

2023 yılı Mayıs ayında önemli bir seçimi geride bıraktıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’31 Mart’ta ise Yerel yöneticilerimizi belirleyeceğimiz yeni bir seçimin arifesindeyiz. Deprem felaketi sadece bu bölgemizin değil, ülkemizin en büyük sorunu olarak karşımıza durmaktadır. Türkiye 1999 Depreminin ardından bu felakete hazırlık için önemli adımlar atmıştır. Hükümetlerimiz döneminde şehirlerimizin konut kalitesini artırdık. TOKİ eliyle ülkemizin konut stokunun önemli bir bölümünü yeniledik. Sadece TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 314 konutu vatandaşların emrine sunduk. Özel sektör ve vatandaşlarımız da bu sürece dahil oldu. Kamu binalarımızı da güçlü bir şekilde inşa ettik.’’

Deprem Bizi Beklemez

Çalışmaların devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Hala dönüştürmemiz gereken bir çok bina var. 6 Şubat’ta yıkılan binaların yüzde 99’unun 1999 yılı öncesinde yapılmış binalar olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Yıkıma uğrayan yeni binaların ise teknik eksikler ve sonradan müdahaleler nedeniyle yıkıldığı anlaşılıyor. Deprem bizi beklemiyor, hazırlıklarımız bitirmemizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı yapmak için acele etmeliyiz.’’

Tüm Şehirlerimizi Depreme Dayanıklı Hale Getireceğiz

Depreme karşı atılacak adımları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’İstanbul gibi yoğun nüfuslu yerlerde böyle bir afetin altından kalkmak çok zor olacaktır. Devlet ve millet el ele vererek bu tehdide karşı gereken dönüşümleri gerçekleştirmeliyiz. Hükümet olarak Yarısı Bizden Kampanyası ile önemli bir adım attık. Deprem şehirlerindeki sorunların çözülmesiyle diğer şehirlere daha çok kaynak ayırma imkanına kavuşacağız. Başta deprem şehirlerimiz olmak üzere tüm şehirlerimizi depreme karşı dayanıklı şehirler haline getirmeyi sürdüreceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Gaziantep’te 4 Bin 12 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kura çekiminde Gaziantep Deprem Konutlarının hak sahipleri de belirlendi. 3 bin 600’ü kent ve ilçe merkezlerinde olmak üzere 4 bin 12 kalıcı konut hak kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler