USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistinli gazeteci: "İsrail, Gazze'deki yayınımı durdurmak için evimi bombaladı"

Al Jazeera için çalışan Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif, İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarıyla ilgili yayın yapmasını engellemek için evini bombaladığını söyledi.

Filistinli gazeteci:
13-12-2023 09:18
Google News

İsrail gazetecileri susturmak istiyor! Dünya artık yeter diyor!

GALERİNİN DEVAMI <p>Katliamcı <a href=İsrail ordusu 7 'Ekim'den bu yana Gazze'yi yerle bir etti. On binden fazla insan ölürken, günlerdir elektriksiz olan bölgede yiyeceğin de kısa sürede tükenmesi bekleniyor. Dünyadan ise çatışmalara yönelik farklı tepkiler gelse de sivil ölümleri herkesi endişelendirmiş durumda.

"><p>İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü <a href=Gazze Şeridi'nde son iki günde şehitlerin sayısı 930 artarak 17 bin 177'ye yükseldi.

"><p>Filistinli <a href=Gazeteciler Sendikası, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 2 ayda 75 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı.

"><p><strong>ŞEHİTLER ANILDI</strong></p><p>Fransa`nın başkenti Paris`te <a href=basın sendikalarının çağrısıyla Gazze`de İsrail`in saldırılarında öldürülen Filistin'li gazetecilere ilişkin toplantı düzenlendi.

"><p><strong>İNSANÜSTÜ ÇABA GÖSTERDİLER</strong></p><p>Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Başkanı Dominique Pradalie yaptığı konuşmada gazetecileri unutmadı.</p><p><strong>GAZZE'DE NELER OLUYOR ONLARDAN DUYUYORUZ</strong></p><p>Filistinli Gazeteciler Sendikasının, IFJ`ye <a href=üye en eski gazeteci cemiyetlerinden olduğunu belirten Pradalie Gazze`deki gazetecilerin dünyaya sahada olup biteni aktarmak için hayatları pahasına insanüstü çalışma yürüttüğünü söyledi.

"><p><strong>DÜNYA DUYMASIN DİYE KATLEDİYORLAR</strong></p><p>Filistinli gazetecilerin aktardığı haberlere tek bir yalanlama gelmediğine dikkati çeken Pradalie, <strong> ifade etti.

"><p><strong>GAZETECİLER EVLERİNDE ÖLDÜRÜLÜYOR</strong></p><p>Artık Filistinli gazetecilerin evlerinde öldürüldüğünü vurgulayan Ebu Bekir, bugün birisine `Ailenden birini kaybettin mi?` diye soramazsın, `Ailenden kaç kişi kaybettin?` diye sorarsın." ifadesini kullandı.

"><p><strong>GAZETECİLERİ ÖLDÜREN BİR DEVLET İSRAİL!</strong></p><p>Pradalie,<strong> böyle bir şey oluyor: gazetecileri öldüren bir devlet (İsrail)." dedi.

"><p>İnsanların bilgi edinme hakkını savunduklarını dile getiren Ebu Bekir, bölgede çalışan Filistinli gazetecilerin tek bir fotoğraf veya görüntüyle oynamadığını, mesleklerini gazetecilik etiğine uyarak layıkıyla yaptıklarını vurguladı.</p><p>Ebu Bekir, bunun aksine, İsrail`in yalan bilgiler yaydığını savunarak, <strong>daha güçlüdür." dedi.

SADECE GERÇEKLER!

Bölgede yaşananlarla ilgili sadece gerçekleri aktaracaklarına yemin eden Ebu Bekir, Gazze`de olup bitenin insanlığa karşı suç teşkil ettiğinin altını çizdi.

"><p>Filistinli gazetecilerin Gazze`de enkazların arasında <a href=çok zor şartlarda çalıştığına dikkati çeken Moussaoui, İsrail`in, Batı Şeria`daki gazetecilere baskı uyguladığını anlattı. Gazeteci Metezeau "İsrail ordusu daha önce bizi (yabancı gazetecileri) Hamas`ı kandırmak için kullandı." ifadesini kullandı.

"><p><strong>ATEŞKES!</strong></p><p>İsrail'in masum Filistin'lilere yönelik saldırıları Amerika'da da protesto edildi.</p><p> </p><p><strong>ADALET İSTİYORUZ!</strong></p><p>Yahudi topluluklar New York eyaletinin Manhattın <a href=bölgesinde toplandı ve adalet için haykırdı.

"><p><strong>HANUKA/IŞIK BAYRAMI</strong></p><p>Yahudiler bayramlarının ilk gecesinde Filistin'de zalim Siyonist İsrail'in politikalarına protesto yaptı.</p><p><strong>KATLİAM HOŞ GÖRÜLEMEZ</strong></p><p>Protestocuların arasında Yahudi din insanları HAHAM'larda yer aldı.</p><p><strong>RABBİS FOR CEASEFİRE!</strong></p><p>Filistin'de ateşkes istediklerini söylediler.</p><p><strong>HAHAMLAR ATEŞKES İSTİYOR!</strong></p><p><strong>BARIŞ İÇİN BİRLİKTELİK</strong></p><p>Din insanları ve halk Filistin'de BARIŞ için toplandı.</p><p>DURUN!</p><p>İsrail'in saldırılarını durdurmasını istediler.</p>

İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampına bombalarla saldırdı. Filistinli gazetecinin de evinin ve ailesinin bulunduğu kampta mahşer görüntüleri yaşandı. Ailesinden şehitler veren es-Şerif duygularını anlattı:

"Evimizin bombalanması, İsrailli subaylardan, İsrail savaşındaki olayları haber yapmayı durdurmam ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan yayın yapmayı durdurmam yönünde aldığım tehditlerden haftalar sonra gerçekleşti." dedi.

"BABAM EVDE YALNIZDI!"

Şerif, İsrail'in toplam 60 kişiden oluşan geniş ailesinin hepsini öldürmek istediğini, ev hedef alınmadan önce, çevresinin bombalanmasıyla ailesinin barınma merkezine sığındığını, babasının yalnız kaldığını dile getirdi.

DİREK GAZETECİ ŞERİF'İN EVİNİ HEDEF ALDILAR!

Gazeteci Şerif, İsrail uçaklarının attığı bombanın, "ailesinin evinin bulunduğu binanın üçüncü ve ikinci katlarına patlamadan girdiğini, ancak ailenin yaşadığı zemin katta patladığını" belirtti.

"BABAM ŞEHİT EDİLİRKEN NAMAZ KILIYORDU!"

"Bombalama, babam ikindi namazını kılarken yapıldı ve babam şehit oldu" diye konuşan Şerif, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana ailesini ve babasını görmediğini kaydetti.

AHİR DÜNYADA YAPTIĞIM VEDA  'ACI VERİCİ VE ZORDU'

Babasına veda anını "acı verici ve zor" olarak nitelendiren Şerif, ona bu son bakışının, savaştan bu yana ilk ve son buluşma anı olduğunu ifade etti.

"BABAMI MEZARLIĞA GÖMEMEDİM"

"İsrail'in bombardımanı nedeniyle babamı mezarlığa gömemedim. Babamın naaşını, Cibaliya Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okulun bahçesine gömdüm."

İSRAİL'İN VAHŞETİNİ ANLATIRKEN BABASINI ŞEHİT HABERİNİ ALDI 

Gazeteci Şerif, "İsrail'in saldırılarını ve suçlarını dünyaya açıklayan bir raporu televizyonda sunarken, babasının şok edici ve acı verici ölüm haberini aldığını" vurguladı.

"VAZGEÇMEYECEĞİM, FİLİSTİN MESELESİNİ AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İsrail ordusunun, babasını hedef almasının, "savaş haberlerini durdurmayacağını" vurgulayan Şerif, "Haber yapmaya ve iletmeye devam edeceğim. Hala olayları aktardığım kamptayım. Çünkü bu, bir milletin meselesidir ve bunu tüm dünyaya iletmemiz lazım." diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler