USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Fatih Portakal'dan sandık şovu!

Muhalif gazeteci Fatih Portakal oy kullandığı esnada çektirdiği fotoğrafı paylaşarak hem siyasi işaret hem de siyasi mesaj verdi.

Fatih Portakal'dan sandık şovu!
28-05-2023 11:52
Google News

HABER7

Sözcü TV spikeri Fatih Portakal, oyunu kullandığı sandıktan “zafer” işaretiyle poz verdi. Fatih Portakal’a bir sandık görevlisinin de eşlik ettiği görüldü. Portakal, “Oyumun rengi illa ki değişim” diyerek tercihinin ne olduğunu da belli edip takipçilerini yönlendirdi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Türkiye’yi 5 yıl boyunca yönetecek cumhurbaşkanının belli olacağı seçimde ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanabilecek.

‘ÖRGÜT BUNU BEĞENDİ’

Vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren akın ettiği sandıklara “şov” için gidenler de vardı. Bunlardan birisi de muhalif kimliğiyle bilinen haber sunucusu Fatih Portakal.

Sözcü TV spikeri Fatih Portakal, oyunu kullandığı sandık başında fotoğraf çektirerek hem siyasi poz, hem de siyasi mesaj verdi. Portakal, oyunu kullandığı esnada “zafer” işareti yaptı.

Sandık görevlilerinden bir tanesinin de Portakal’a eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

SİYASİ YÖNLENDİRME!

Evrensel mesajı olan fakat Türkiye sınırlarında PKK bölücülüğü ile özdeşleşen zafer işaretiyle poz veren Fatih Portakal, fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Portakal, “Bu kez ikinci kullandım. 1 dk’da işi bitirdim. Oyumun rengi belli: illa ki değişim.” dedi.

Portakal, seçim programında ise kravat olarak daha önce mor rengi tercih ettiği, bu akşam yeşil renk takacağını söyledi. Portakal’ın renk üzerinden de PKK’nın siyasi uzantısı partinin renklerine atıf yapması manidar karşılandı.

Zafer işareti, HDP bayrağı, Demirtaş ve kayyum vaatleri... İmamoğlu'nun Karadeniz sınavı!Zafer işareti, HDP bayrağı, Demirtaş ve kayyum vaatleri... İmamoğlu'nun Karadeniz sınavı!

"KÖR CAHİL"

Fatih Portakal, seçim öncesinde Youtube'da yaptığı açıklamada vatandaşları aşağılayarak, “Gideceğim tekrar oyumu severek isteyerek (Erdoğan'a) vereceğim diyor işte ben buna kör cahil diyorum. Bu insanı aydınlatamazsınız. Alamayacağı TOGG’un önüne yatan öpen bir insan. Onu aydınlatamazsın.” ifadelerini kullanmıştı.