USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erzincan'da facia: Maden soruşturmasında 4 gözaltı kararı!

Son dakika haberi... Erzincan'da maden sahasındaki toprak kaymasıyla ilgili saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, kayan kütlenin hacminin 9-10 milyon metreküp olduğunu söyledi.

Erzincan'da facia: Maden soruşturmasında 4 gözaltı kararı!
14-02-2024 13:18
Google News

Erzincan'da altın madeni bölgesinde toprak kayması! Göçük altında işçiler var...

GALERİNİN DEVAMI <p>Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması <a href=meydana geldi.

"><p>İçişleri <a href=Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, "9 kişiye ulaşılamıyor.

"><p>Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, <a href=büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

"><p>Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti. Vali Aydoğdu, kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil." dedi.

"><p>Erzincan <a href=Belediye Başkanı Bekir Aksun, "Toprak altında işçiler var, sayısı belli değil. 10-12 olduğu düşünülüyor. Bölgede arama kurtarma çalışması başladı." açıklamasında bulundu.

Başkan Aksun, işçilerin altın madeninde olduğunu belirtti.

">

SON DAKİKA HABERİ: Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Valilik duyurdu! Erzincan'a geçişlere kısıtlama getirildiValilik duyurdu! Erzincan'a geçişlere kısıtlama getirildi

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR: 4 KİŞİ GÖZALTINDA!

Olayla ilgili soruşturma açıldı ve saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayan kütlenin hacminin 9-10 milyon metreküp olduğunu ifade etti. Yerlikaya, "Aradığımız işçilerin 5'i konteyner, 3'ü araç içinde ve bir diğeri ise farklı bir bölgede." açıklamasında bulundu.

ÇEVRE BAKANLIĞINDAN 'FIRAT NEHRİ' AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen toprak kayması sırasında akan malzeme nedeniyle Sabırlı ve Çöpler Dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan alınan anlık numunelerde şu an için kirlilik tespit edilmediğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından bakanlık merkez ve il müdürlüğü ekiplerinin anında bölgeye sevk edildiği belirtildi.

İlk önlem olarak maden sahasında yaşanan toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığı, toprak kaymasını önlemek amacıyla menfezlerin önünde bir sedde yapıldığı anımsatılan açıklamada, bölgeden numuneler alınıp sürekli takip etmek üzere 10 kişilik uzman ekiple birlikte 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazlarının bulunduğu 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarın da yer aldığı ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve çalışmalara başladığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek akış sularını toplamak için tedbir olarak her ihtimale karşı sızdırmazlığı sağlanmış olan bir yüzey suyu toplama havuzu yapılmıştır. Olabilecek herhangi bir akış durumunda atık depolama barajına verilecek sistem oluşturulmuştur. Bakan Yardımcımız ile birlikte jeoloji, maden ve çevre alanında uzman 10 bilim insanı ile sahada çalışmalar sürdürülmektedir.

İlk andan itibaren Sabırlı ve Çöpler Dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takibi yapılmaktadır. Şu an için bir kirlilik tespit edilmemiştir."

 

BAKAN BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Bu maden 2004 yılından beri işletme ruhsatı olan bir maden. En son 2021 yılında çevre ile ilgili ilave izinlerini almış bir maden. En son denetim görevimiz buraya ağustos 2023'te yapıldı. Dün gerçekleşen maden kazasıyla ilgili bu denetimlerde herhangi bir tespit yok. Derinlemesine tetkik için biraz zamana ihtiyacımız var.

Kazaya neyin sebebiyet verdiği araştırılıyor.

6 İŞÇİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Toprak altında kalan 6 işçinin isimleri de belli oldu. Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

3 BAŞMÜFETTİŞ İLE 1 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan İliç'te maden ocağındaki toprak kayması olayını araştırmak üzere, 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:

"Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelan nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Heyelan altında kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması en büyük temennimizdir. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Maden işçilerimize, kıymetli ailelerine ve Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İletişim Başkanlığından 'Göçük altında kalan madenci sayısı' açıklamasıİletişim Başkanlığından 'Göçük altında kalan madenci sayısı' açıklaması

Maden sahası toprak kaymasından önce böyle görüntülendiMaden sahası toprak kaymasından önce böyle görüntülendi

Binali Yıldırım: 'Kurtarma çalışmaları gece de termal kameralar yardımıyla devam ediyor'Binali Yıldırım: "Kurtarma çalışmaları gece de termal kameralar yardımıyla devam ediyor"

Vali Aydoğdu'dan açıklama: Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değilVali Aydoğdu'dan açıklama: Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Erzincan'daki felaketle ilgili dehşet verici detayı açıkladı!İçişleri Bakanı Yerlikaya, Erzincan'daki felaketle ilgili dehşet verici detayı açıkladı!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler