USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Son Açıklamaları

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın son basın toplantısında yaptığı açıklamaları özgünleştiriyoruz.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Son Açıklamaları
12-03-2024 15:44
Google News

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın güvenliğinin yasallığa dayandığını vurgulayarak, ülkenin mevcut sınırlarının dışında emellerinin olmaması gerektiğini belirtti.

Azerbaycan'la barış anlaşması görüşmelerinde temel olarak ülke bütünlükleri, sınırların belirlenmesi ve ulaştırma yollarının açılması konularının ele alındığını ifade etti.

Sınır belirleme çalışmalarının Tavuş bölgesinden başlayabileceğini dile getiren Paşinyan, KGAÖ ile ilişkilerini dondurduklarını ve örgütten çekilebileceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Azerbaycan'da yargılanan eski Karabağ yöneticileri konusundaki açıklamalarına ilişkin yorum yapmadığını belirten Paşinyan, savaş esirlerinin geri getirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Zvartnots Havalimanı'ndan Rus Sınır Muhafızlarının çıkarılması konusunda Rusya'ya bir mektup gönderdiklerini belirten Paşinyan, AB üyeliği konusunda halkın hazır olması gerektiğini belirtti. AB ile ilişkilerde vize kolaylığı, ticari koşulların iyileştirilmesi ve güvenlik alanında işbirliği gibi konular üzerinde çalıştıklarını ifade etti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler