USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ekvador terör örgütlerine göz açtırmıyor

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, 'Silahlı İç Çatışma Hali' ilan ettiklerini belirterek, 'Çetelerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere talimat verdim.' ifadesini kullandı.

Ekvador terör örgütlerine göz açtırmıyor
10-01-2024 10:10
Google News

Uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador'da maskeli çete üyeleri Guayaquil'deki devlet televizyonuna baskın düzenledi. Televizyon kanalını basan kartel üyeleri, kanaldaki gazetecileri ve çalışanları rehin aldı. Olay sonrasında devlet olaya müdahil oldu. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa konu hakkında açıklama yaptı:

Sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında;

Türkçe açıklaması
İç Silahlı Çatışmayı ilan eden kararnameyi imzaladım. Aşağıdaki uluslararası organize suç gruplarını terör örgütleri ve saldırgan devlet dışı aktörler olarak tanımladım:

Águilas, ÁguilasKiller, Ak47, Caballeros Oscuros, ChoneKiller, Choneros, Covicheros, Cuartel de las Feas, Cubanos, Fatales, Gangster, Kater Piler, Lagartos, Latin Kings, Lobos, Los s.27, Los Tiburones, Mafia 18, Mafia Trébol, Patrones, R7, Tiguerones.

Grupları etkisiz hale getirmek için silahlı kuvvetlere askeri operasyon yapılması talimatını verdim.

Organize suç örgütlerinin isimlerini sırasıyla yazan Devlet Başkanı Noboa, bu örgütlerin etkisiz hale getirilmesi için silahlı kuvvetlere tam yetki verdi.