USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Destici'den CHP'li başkana sert sözler: Bu milletin asli unsurundan değiller

CHP'li Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yerli üretime ilişkin skandal sözlerine cevap veren BBP lideri Mustafa Destici, "Bu milletin asli unsurundan olan hiç kimse bu devletin savunmada ilerlemesinden rahatsız olmaz" dedi.

Destici'den CHP'li başkana sert sözler: Bu milletin asli unsurundan değiller
07-11-2022 12:43
Google News

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Haber7'yle gerçekleştirdiği röportajın ikinci bölümünde, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulundu.

Destici, 6'lı masada yaşanan anlaşmazlıkları, Cumhur İttifakı'nın artan oy oranı, Türkiye ekonomisi, Yunanistan'la yaşanan gerilim  ve İYİ Parti lideri Akşener'in başörtüsü sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altılı masa için "yakında dağılacaklar" sözlerini değerlendiren Destici, "onlari ikinci turda hesaplıyorlar ama seçim birinci turda bitecek" dedi.

BTP'nin masaya dahil edilmesi konusunda nasıl bir sonuç ortaya çıkacağına ilişkin BBP lideri, masadaki partilerin buna şiddetle karşı çıkacağının altını çizdi.

Destici'den Kılıçdaroğlu yorumu: Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyorDestici'den Kılıçdaroğlu yorumu: Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyor

2023 seçimlerini de değerlendiren Destici, Cumhur İttifakı oylarının yüzde 46'dan yüzde 49 bandına yükseldiğini, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın oyunun ise yüzde 50 bandının üzerinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'de enflasyonun yükseldiğini ancak ülkenin battığına yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu ifade eden Destici, "Batmış bitmiş gibi kavramlar Türkiye için söylenecek sözler değil" değerlendirmesinde bulundu.

Destici, Yunanistan'la yaşanan gerilime ilişkin ise dikkat çeken sözler söyledi. Destici, ABD ve Batı'ya tepki göstererek, "Yunanistan üzerinden Türkiye'yi terbiye etmeye çalışıyorlar ama karşılarında eski Türkiye yok" mesajı verdi.

"BU MİLLETİN ASLİ UNSURUNDAN DEĞİLLER"

CHP'li Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, "Vizyona bakın, gözlerim yaşardı iki gündür. Vizyona bakın, ikinci yüzyıl vizyonuna, tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri, Cumhuriyet bunun için kurulmadı" sözlerine tepki gösteren Destici, şu ifadeleri kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi niye bundan rahatsız oluyor? Çünkü o ve onun gibi tipler bu milletin asli unsurlarından değiller. Bu milletin asli unsurundan olan hiç kimse bu devletin savunma sanayindeki ilerlemesinden rahatsız olmaz. Bu milletin, bu devletin yanında duran, bu ülkenin büyümesini, gelişmesini isteyen hiç kimse TOGG’dan yerli üretimden rahatsız olmaz. Gurur duyar.

"TÜRKİYE YUNANİSTAN'A HADDİNİ BİLDİRECEKTİR"

"Yunanistan kolay kolay Türkiye’ye savaş açacak bir pozisyonda değil" diyen Destici, "Türkiye yeri geldiği zaman Yunanistan'a dur diyecektir ve haddini bildirecektir" diye konuştu.

CHP’li Başkan Vahap Seçer’e tepki: Sen şehitten ne anlarsın!CHP’li Başkan Vahap Seçer’e tepki: Sen şehitten ne anlarsın!

CHP'li Başkanı Vahap Seçer'in iHA, SİHA hazımsızlığı: Cumhuriyet bunun için kurulmadıCHP'li Başkanı Vahap Seçer'in iHA, SİHA hazımsızlığı: Cumhuriyet bunun için kurulmadı

İşte Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin BBP lideri Mustafa Destici ile gerçekleştirdiği röportajın ikinci bölümü:

"AKŞENER'İN HAMLESİNİ MASADAN AYRILMAK İÇİN BİR BAHANE OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Karşınızda 6’lı masa olarak yorumlanan HDP’nin de dahil olabileceği ifade edilen bir ittifak var. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında "yakında dağılacaklar" dedi. Siz bu yapının birlikte hareket edebileceğini düşünüyor musunuz? Tek adayda karar kılıp seçim ortak adayla girebilirler mi?   

Masada bir cepheleşme başladı, cepheler oluştu. Bu cephelerin bir tarafında CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu var, bir diğer tarafında da İYİ Parti ve Sayın Akşener var. Şimdi masanın diğer partilerine ya da ortaklarına baktığımızda bir kısmı CHP’nin yanında Kemal Bey'in adaylığını destekliyor, bir kısmı da ya ortada ya da İYİ Parti'ye biraz daha yakın ama sayın Akşener daha önceden Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım açıklaması yaptığı için burada da çok net olamıyorlar. En son Sayın Akşener'in bir başka partiyi masaya önerme daveti görüşmesi hamlesini de yine kendi cephesini güçlendirme ya da masadan ayrılmak için bir bahane olarak görebiliriz önümüzdeki günlerde. Çünkü Kemal Bey çok ısrarlı. Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında CHP çok ısrarlı. Hatta görüştüğüm bazı CHP Genel Başkan yardımcıları artık bu işin geri dönüşün olmayacağını söylüyorlar. İyi Parti şöyle onaylayabilir, etkili bakanlıklarda, milletvekili sayısı noktasında fazla talepkâr olarak. İYİ Parti, “Siz kendi adayınızı çıkarın, biz de kendi adayımızı çıkartıyoruz” diyebilir. Hatta milletvekili seçimlerinde de siz kendi listenizle biz kendi listemizle. İkinci tura kim kalırsa Cumhurbaşkanı adaylığında onu destekleriz. Ama bilmiyorlar ki Cumhur İttifakı birinci turda kazanacak. Yani onlar hep hesaplandı, ikinci tura göre yapıyorlar ama seçim birinci turda bitecek. 

Bomba iddia: 6'lı masanın parçalandığını görebilirizBomba iddia: 6'lı masanın parçalandığını görebiliriz

"BTP DAYATMASINA 6'LI MASADAKİ BAZI PARTİLER ŞİDDETLE MUKAVEMET GÖSTERECEKTİR"

Sayın Akşener tarafından 6’lı masaya Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) ittifaka dahil edilmesi konusunda bir dayatma olduğu ifade ediliyor. BTP meselesi yeni kriz alanı oluşturabilir mi?

Bu mesele iki türlü okunabilir. Birincisi İYİ Parti cephesini güçlendirmek için kendisini destekleyecek bir partiyi masaya oturmaya çalışıyor. Ben buna karşı masanın özellikle bazı partilerin şiddetle mukavemet edeceğini düşünüyorum. Böyle bir durum hasıl olduğunda da İYİ Parti, “Siz benim önerimi değerlendirmediniz” diyerek bunu masadan kalkmak için bir bahane olarak da kullanabilir. Bu da bir strateji meselesidir. Sonra, "Siz Cumhurbaşkanı adayınızı gösterin biz Cumhurbaşkanı adayımızı gösterelim ikinci tura kim kalırsa onu destekleriz. Milletvekili seçimlerinde de siz kendi listenize girin. Biz kendi listemize girelim" diyebilir. Çünkü CHP ile çatı olarak girdiğinde hele bir de ortak liste yaparlarsa sağ seçmen İYİ Parti'ye oy veren ya da destekleyen sağ muhafazakâr milliyetçi seçmenin bir kısmı CHP hassasiyetiyle oraya oy vermeyecektir. Bu şekilde biz daha fazla oy alırız kanaatini dile getirir ve bunu uygulayabilir. İYİ Parti sonra da “Mecliste kazandığımızda, Cumhurbaşkanlığını kazandığımızda yine parlamenter sistemle olan anlaşmamız ya da diğer bakanlıklarla ilgili yönetimle olan işbirliğimiz devam eder” diyebilir. Yani ben bu ihtimali yüksek görüyorum. 

6'lı masadan Hüseyin Baş'a ilk veto!6'lı masadan Hüseyin Baş'a ilk veto!

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OYLARI 49 BANDINDA, ERDOĞAN'IN OYLARI 50 BANDININ ÜSTÜNDE

Muhalif kamuoyu araştırma şirketlerinin son aylardaki araştırma sonuçlarında bile rüzgârın Cumhur İttifakı lehine döndüğüne dair işaretler var. Cumhurbaşkanı adayınız Erdoğan’ın da oylarında yükseliş görülüyor. Neler söylemek istersiniz? 

Bizdeki anketler Cumhur İttifakı oylarının 46-47 bantlarına geldiğini söylüyordu. Ama dün akşam aldığım yeni bir habere göre Cumhur İttifakı oyları yani 3 partinin toplam oyu 49 bantlarına geldi. Cumhurbaşkanı adayımızın da oylarının 50 bandının üstünde olduğu şekilde. Bu özellikle mecliste çıkacak yeni yasalar, EYT başta olmak üzere sözleşmelere, taşeronlara verilecek kadrolar, asgari ücrette yapılacak artış, memur ya da işçi maaş zamlarında yapılacak artışlar, destekler, bütün bunlar devreye girdiğinde ben bunun daha da yükseleceğini düşünüyorum. Enflasyon zaten aşağı doğru inecek bakın. Enflasyon nasıl düşer bir ülkede? Bir gereksiz ithalat yapmazsınız yani lüks tüketim. Çünkü döviz veriyorsunuz. Yani enflasyonun en önemli sebeplerinden birisi cari açıktan kaynaklanıyor. İkincisi Türkiye'yi gelir olarak rahat atlatırsınız. Hükümet şimdi bunu yapıyor. Yani asgari ücretliye artış yaparak, memura enflasyonun üstünde artış yaparak, sosyal destekler, üretime verilen destekler, sanayiciye verilen destekler, bütün bunları yaptığınızda vatandaşı vadesiz alışverişe yönlendirirseniz. Bir de tabii şu var, Türkiye'de dolaylı vergilerin azaltılması lazım. Çünkü enflasyonu arttıran etkilerden bir tanesi de bu dolaylı vergiler. Yani şimdi siz diyelim akaryakıt alıyorsunuz, bunun üzerinde bir özel tüketim vergisi var yüksek oranda bunların düşürülmesi lazım. Enflasyonu mutlaka ama mutlaka aşağıya doğru çekecektir ve döviz üzerindeki baskıyı da azaltacaktır. Son dönemde uygulamaya sokulan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat politikasına bizim tavizsiz bir şekilde devam etmemiz gerekiyor. 

"BATMIŞ BİTMİŞ GİBİ KAVRAMLAR TÜRKİYE'YE SÖYLENECEK SÖZLER DEĞİL"

Çok karamsar bir tablo mu söz konusu? Yani Türkiye batmış bitmiş bir ülke mi? 

Asla. Herkes kendi penceresinden bakıyor, daha doğrusu kendi penceresinden de baksa doğruları görebilir de tarafgirlik var. Dolayısıyla o işte siyasetçilerin konuşmalarını da etkiliyor, televizyoncuların yayınlarını da etkiliyor, sivil toplum örgütlerini herkesi etkiliyor çünkü seçimi kazanmaya odaklandığı için insanlar orada doğruya doğru diyemiyor ya da doğruyu göstermekten imtina ediyor. Türkiye'de yüksek enflasyon yaşanıyor, hayat pahalılığı var, özellikle geliri düşük ve sabit olanlar büyük bir zorluk çekiyor. Bu bir gerçek ama batmış bitmiş gibi kavramlar asla Türkiye'ye şu anda söylenebilecek sözler değil. Türkiye'de insanların önemli bir kısmı hala bolluk içerisinde büyük bir refah içerisinde yaşamaya devam ediyorlar. Burada yapılacak olan nedir? Geliri biraz daha adil dağıtacaksınız çünkü para var. Enflasyon, yüzde 85 artmış. Peki bütçeniz ne kadar büyümüş? 1 trilyon 300 milyardı 2022 merkezi yönetim bütçesi 2021 sonunda meclise sunulduğunda. 1.80 milyar da ek bütçe yapıldı. Ne oldu? 2 trilyonu geçti. Şimdi açıklanan tahmini bütçe 4 trilyon 300 milyar. Belki buna da bir ek bütçe yapılmak zorunda kalacak. 3 katından daha fazla. Yani Türkiye büyümüş, geliri artmış. Zaten bu yüksek enflasyonu da devlet kazanıyor, finans çevreleri kazanıyor, bankalar kazanıyor, büyük tüccarlar kazanıyor, üreticiler kazanıyor, sanayiciler kazanıyor, ihracatçılar kazanıyor. Düşük maaş alan sabit ücretler, küçük esnaf, küçük çiftçi bunlar zorluk çekiyor. O zaman ne yapacağız? Biz de kazananlardan alacağız bu tarafa vereceğiz. Şu anda hükümet de bunu yapmaya çalışıyor, bunu biraz daha sistemli ve daha dengeli alıp vermemiz lazım. Bu önümüzdeki ocak ayına kadar da yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılacak.

Destici'den Kılıçdaroğlu yorumu: Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyorDestici'den Kılıçdaroğlu yorumu: Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyor

"SANKİ BUGÜNKÜ YÖNETİME SÖYLENMİŞ GİBİ ÇARPITARAK FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR"

Geçtiğimiz hafta çarpıtılan bir açıklamanız vardı. Sonrasında, “Başkanlık sisteminden yanayız. Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz. Hele ki o eski, eksik parlamenter sisteme asla” dediniz. Türkiye parlamenter sisteme dönüş riski var mı? 2023 seçimleri niye önemli?

Biz mecliste parlamento muhabirleriyle bir kahvaltı programında bir araya geldik. Konu nerden buraya geldi? Ben partilere verilen hazine yardımlarının anayasadaki ilgili maddeye uygun olmadığını yani orada çünkü tabir ediliyor. Partilere hakça ve yeterli miktarda diyor. Bu hakça da dağıtılmıyor. Yani hazine yardımıyla ilgili bir kıstas getirebilirsiniz ama bunun iki katı seçim yardımı veriyorsanız yani 1 buçuk milyar hazine yardımı 3 milyar seçim yardımı veriyorsanız o zaman bunu seçime katılan her partiye adil olarak dağıtmanız gerekir. 5 partiye 4 buçuk milyar para veriliyor. Bunun onda biri verilse yetmez mi? Ama anayasaya aykırı. Yeterli miktarda değil, çok üstünde veriliyor ve bunlar bununla adeta har vurup harman savuruyor. En lüks oteller, en lüks otomobiller, rezidans gibi parti binaları... Devletin parası bu. Ekonomik zorluk içinden geçiyorsunuz. Biz dedik ki madem böyle adil dağıtılamıyor, kaldırın kardeşim. İkincisi de bu paranın 600 trilyonu HDP'ye veriliyor. Anayasa Mahkemesine kaç kere çağrı yaptım. Bizzat görüştüğüm herkese söyledim. Kapatma davası var. Diyelim ki kapatıldı bu parayı geri alabilecek misiniz? Para gitti PKK’ya. Bize göre yüzde yüz kapatılması lazım. Diyelim ki anayasa ve yasalarımıza göre kapatılmadı ama hazine yardımından mahrum bırakma kararı çıktı. Verdin hazine yardımı nereden geri alacaksın alabildiler mi? Erkan Mumcu grup kurdu ayrıldı AK Parti'den trilyonlarca para aldı, sonra grup dağıldı, ne yaptı? Alamadılar gitti. O zaman bir gazeteci arkadaş, “Cumhurbaşkanı devletin uçağıyla gidiyor, devletin imkanlarıyla propagandasını yapıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” dedi. Ben de, “Büyük Birlik Partisi'nin verdiği teklifte 2017 yılında Cumhurbaşkanı seçilenin parti kimliği devam edebilir ama parti genel başkanlığı ayrılması bizce daha uygundur” dedik. Ama bu geçmişte kalmış ya da yeni bir anayasa teklifi görüşülür. Her parti kendi görüşünü söyler zaten. Her partinin görüşü ayrı. Siz bizim ittifakı biliyorsunuz değil mi? Hepimizin kendi ayrı görüşleri var. Milliyetçi Hareket Partisi de biliyorsunuz 100 maddelik bir anayasa teklifi hazırladı. Yüzde yüz AK Parti'yle ya da bizimkiyle örtüşür mü? Yani ya da CHP’nin verdiği İYİ Parti'nin verdiği Saadetin verdiği birbiriyle örtüşür mü? Ama o bitmiş gitmiş, anayasa yapılmış, Büyük Birlik Partisi anayasa değişikliği teklifini onaylamış, uyum içinde bir çalışma var. Onu, “Destici Cumhurbaşkanı olan parti genel başkanının ayrılmalı” sanki bugünkü yönetime söylenmiş gibi haberleştirerek fitne çıkarmaya çalıştılar. Bunun kaynağında neresi olduğuna baktığınızda bizim hiçbir zaman olumlu haberimizi yapmayan, bizi takip etmeyen bir ajans var. Bu ajans ve onun etrafında kümelenmiş birtakım yazılı ya da görsel medya. Onlar da ciddiye almıyorum.