USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyorlar"

Cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan, "medeniyet davası diyoruz. Medeniyet içi boş kavgalarla kimseye faydası olmayan polemiklerle ülkenin vaktini ve enerjisini boşa harcayarak inşa edilmez, geliştirilmez, deste deste dolarlarla öyle mi? Nereye gidersek işte şimdi cumhuriyet halk partisi'nin belediye başkan adayı deste deste dolarlarla istanbul'da seçim kazanmak istiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyorlar"
20-03-2024 16:27
Google News

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Medeniyet davası diyoruz. Medeniyet içi boş kavgalarla kimseye faydası olmayan polemiklerle ülkenin vaktini ve enerjisini boşa harcayarak inşa edilmez, geliştirilmez, deste deste dolarlarla öyle mi? Nereye gidersek işte şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor" dedi.


15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde Ispartalılara hitap eden Erdoğan, “Arı konar, bal verir, Isparta kıymetini bilene gönül verir. Karşıda Isparta dururken karşıda sizler dururken elbette sizden başkasına gönül vermek olmaz. Isparta seçimlerde hep gönlünün bizden yana olduğunu gösterdi. Biz de Isparta’dan aldığımız güçle şöyle, heyecanla Türkiye cüzdanının inşaatı yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Geçtiğimiz yıl mayıs seçimlerini 6 Şubat depremlerinin acısı eşliğinde gerçekleştirdik. Milletimiz depremde temin ettiği birliği, beraberliği, kardeşliği, sandıkta da sürdürdü. Türkiye, son 10 yıldır terörden, darbe girişimine, çatışmalara kadar ardı arkası kesilmeyen, nice sınavlara maruz kaldık. Asrın felaketi üzerimizdeki yükü daha da artırdı. Fakat şu anda geldiğimiz noktada yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bugün de hayat pahalılığıyla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz. Bunların da üstesinden geleceğiz. Uygulayacağımız programın sonuçlarını bu yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başlayacağız. Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi, milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız, tarihimizin en yüksek seviyesinde, enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini, çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız” diye konuştu. "Palavralara sakın ha kanmayın"


“Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın” diyen Erdoğan, “Eski Türkiye’de bu palavracı, siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılını heba edildi. Güvensizliğin, istikrarsızlığın, programsızlığı, plansızlığın kol gezdiği bir ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder. Bu ülkede emekli, memura, işçiye maaş ödenememe tehlikesinin yaşandığı günle roldü. Üstelik o günlerin hem çalışan ve emekli sayıları hem bunların toplam bedelleri bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçük rakamlardı. Türkiye bugün 32 milyonu bulan çalışan, 16 milyona ulaşan emekli sayısı ile çok farklı bir ligin oyuncusudur. Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek, ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugünde aynı anlayışla hareket diyoruz. Dışarıda ve içeride ne yaşarsak yaşayalım, milletimizin işini aşını huzurunu güvenliğini koruma kararlılığından asla geri adım atmıyoruz” dedi.


Erdoğan, alanda 35 bin Ispartalının olduğunu kaydetti.


Bu dönemde milli geliri 3 kat büyüttüklerini dile getiren Erdoğan, önümüzdeki süreçte 2 kat daha büyüteceklerini ifade etti. "İlk 3’teyiz"


Bu şekilde herkesin daha iyi refah seviyelerine kavuşacağını belirten Erdoğan, “Ama bunu oturup sadece eleştirerek yattığımız yerden ahkam keserek değil çok çalışarak yapmamız gerekir. Hiç çalışmadan dünyanın en yüksek refah seviyesinde bir hayat yaşamayı umut etmesin adı hayalperestlik değil başka bir şeydir. Milletimizin çalışkan, üretken, becerikli olduğunu biliyoruz. Bu vasıfları harekete geçirecek katma değere dönüşecek bir altyapı oluşturmanın peşindeyiz. Savunma sanayi bunun örneklerinden biridir. Hava da var mıyız? Dünyada insansız hava araçlarında ilk üçün içindeyiz. Bu ülkenin adı Türkiye. Daha düne kadar neredeyse tamamen dışarı bağımlı bir savunma sanayimiz vardı. Yüzde 20’si yerliydi. Şimdi yüzde 80’e çıkardık. Bize tabanca veriyorlardı, tabanca. Şimdi bizim yerli tabancalarımıza dünyanın dört bir yanından talep var. Şu anda aynı alanda dünyanın önde gelen ihracatçıları arasındayız. İnsansız hava araçları teknolojisinde dünyanın ilk üç ülkesinden biriyiz. Milli savaş uçağımız Kaan’la beşinci nesil uçak yapabilen dünyadaki dört ülkeden biri olduk. Aynı tabloyu her alanda görmek mümkün. Her kim bu ülkenin yandığını, bittiğini, çöktüğünü idare eden etrafına umutsuzluk saçıyorsa emin olun kafasında başka hesaplar vardır. Eskiler, ‘otu çek köküne bak’ derler. Bunların da köküne baktığınızda ya kifayetsiz muhterisleri ya terör örgütü yandaşlarını ya emperyalistlerin beşinci kol elemanlarını görürsünüz. Amaçları karamsarlık bulutlarını tepemize toplayarak milletimizi yıldırmak, insanımızın mücadele azmini kırmak hepimizin dikkatini dağıtmaktır” diye konuştu. "Milli irade bayramı"


“Geçmişte aynı şeyi toplumsal taşımaya dönüştürerek vesayetçilerin önünü açarak terör örgütlerinin kullanarak darbecileri destekleyerek ekonomik tetikçileri harekete geçirerek yapıyorlardı” diyen Erdoğan, "Şimdi yöntem değiştirmişler. Milletimizin moralini çökertme taktiği uyguluyorlar. Bu milletin morali Çanakkale’de yedi düvel üzerine geldiğinde çökmedi. En zor şartlarda verdiği Milli Mücadele’de çökmedik. Rahmetli Adnan Menderes’in bedenini canıyla ödediği demokrasi mücadelesinde yaşanan o kesintilerde çökmedi. Daha başımıza gelen nice badirelerde çökmedik, Gezi’sinden 15 Temmuz’una, son dönemde maruz kaldığımız onca saldırılara çökmedi. Aslında bunlara yanıldıklarını 14, 28 Mayıs seçimlerinde sandıkta gösterdik. Ama bunlar hala anlamıyor, anlamayacaklar. 31 Mart’ta bunlara bunu anlatmaya hazır mıyız? 10 gün sonra sandıklarda gelin bunları demokratik bir şekilde gömelim. Isparta’nın bu tarihi hesaplaşmada milli irade sapının ön önlerinde yer alacaktır. Isparta’yla birlikte Türkiye haritasını tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Sizlerle birlikte Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart’ı milli irade bayramını kutlayacağız” ifadelerine yer verdi. "Isparta’ya 71 milyarlık kamu hizmeti"


Erdoğan, Gazze’de yaşanan katliamlar nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirtti.


Her zaman Gazze’nin yanında olduklarının altını çizen Erdoğan, “Bizim kendi insanımız tüm mazlumla riçin yapacağımız en iyi şey birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak, ülkemizi hedeflerine ulaştırmaktır. Bunu başardığınızda artık yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir bölge, yepyeni bir dünyaya gözlerimizi açacağız. Bize bugüne kadar nice zaferleri yaşatan Rabbimiz inşallah bu güzel günleri görmeyi de nasip eder. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizi istismarla, saplantıyla, yalanla, dolanla, kibirle işimiz olmaz. Biz de tevazu egemedir. Bir gece gündüz ülkemizin ve şehirlerimizi ileriye taşıyacağımızın planlarıyla, projeleriyle yatıp kalkıyoruz. Bu anlayışla Isparta, 21 yılda 76 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık” dedi. Yatırımlardan bazıları


Isparta’ya yaptıkları yatırımlardan bahseden Erdoğan, “Ispartalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,5 milyar lira tutarında kaynak sağladık. Türkiye’nin sağlıkta en önemli projelerinden olan şehir hastanelerinden birini Isparta’da hizmete sunduk. Toplam bin 200 yataklı olmak üzere 35 sağlık tesisi kazandırdık. Yalvaç Devlet Hastanesi’ne 50 yataklı bir ek bölüm yapıyoruz. Kentsel dönüşümde 9 bin 980 adet konutu ve ticari alanı dönüştürdük. Şehrimizdeki 6 millet bahçesi projemizde üçünün yapımını tamamladık, birinin inşası sürüyor, diğer ikisi proje çalışmalarına devam ediyor. Isparta’nın 92 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuz 241 kilometreye çıkardık. Afyon, Denizli, Isparta, Burdur, mevcut demir yolu hattını modernize ediyoruz. Süleyman Demirel Havalimanımızı yeniledik. Şehrimize 20 baraj, 8 gölet ve 145 taşkın koruma tesisi inşa ettik. 47 bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak. İstihdamı desteklemek için Ispartalı işverenlerimize 1,5 milyar lira prim teşviki verdik” diye konuştu. "DEMlenme"


“Yaptığımız eserlerle gök tepede hoş bir seda bırakmadıktan sonra siyasetin, hükümetin, ünvanların ne önemi var” diye soran Erdoğan, “Medeniyet davası diyoruz. Medeniyet içi boş kavgalarla kimseye faydası olmayan polemiklerle ülkenin vaktini ve enerjisini boşa harcayarak inşa edilmez. Geliştirilmez, deste deste dolarlarla öyle mi? Nereye gidersek işte. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor. Ispartalı kardeşlerime İstanbul’daki hemşehrilerini arayarak onları da dikkatle uyarmalarını istiyorum. Öyle mi? Uyaracağız. Ecdat gece gündüz harama uçkur çözmeden, harama eyvallah etmeden, helalinden kazandılar, helalinden yedi. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyet’in bu topraklarda vurduğu her mühür, miras olarak bizlere emanet ettiği her bir eserin gerisinde işte böyle zorlu bir mücadele var. Ecdadın bize bıraktıklarıyla yetinmeye kalkarsak milletçe vatan topraklarındaki ömrümüz az olur. Sürekli üzerine daha fazlasını, daha güzelini, daha iyisini koyarak devam edeceğiz ki devraldığımız emanetin hakkını verelim. Bizden sonraki nesillere daha büyümüş, daha güçlenmiş daha zenginleşmiş Türkiye bırakacağız ki onlar da çıtayı daha yükseğe koyabilsinler. Tabii birileri hiçbir iş yapmadan, hiçbir eser ve hizmete imza atmadan sadece eleştirerek, sadece hata edilmesini bekleyerek siyaset yaptığını sanıyor. Bu armut piş ağzıma düş zihniyetinin hasbelkader yönetimlerini ele aldıkları şehirleri nasıl geriye götürdüğünü çevremizdeki örneklere bakarak görüyorsunuz. Üstelik bu uğurda bölücü örgütün uzantılarıyla DEMlenmekten, eskiden bizimle birlikte olanları güya kurnazlık yapıp karşımıza çıkarmaktan, deste deste para görüntüleriyle siyaset kirletmekten öte gitmez” ifadelerine yer verdi. "153 yatırımı şehre kazandırdık"


Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, verdikleri sözün hepsini tek tek yerine getirdiklerinin altını çizerek, “Bu 5 yıl bizim için çok değerliydi. Kentin hak ettiği hedefi alacağını sürekli söyledik. Bu hizmet bize nasip oldu. Aradan tam 5 yıl geçti. Bu yıl zor geçen dönem olmasına rağmen birlik beraberliğimizde, hizmetimizde bir bahanemiz olmadı. 153 yatırımı şehre kazandırdık. Hiç kimseye sen şucusun bucusun demeden memleketimize hizmet ettik. Bize ihtiyacı olan herkesin yanında olduk. Eğer biz sizi anlayamayan, isteklerinize kulak veremeyen, çözüm odaklı olmasak bize destek verir miydiniz? Bizler sizlerin desteğiyle yeniden bir daha diyoruz. Belediye başkanlığı zor bir iş değil, hepimiz yapabiliriz” dedi.


Başdeğirmen, 235 vatandaştan bir kuruş almadan doğal gaz tesisatını bağladıklarını kaydederek, 250’sini ise gelecek dönemde bağlayacaklarını bildirdi.


7 merkez köyün doğal gaza kavuştuğunu dile getiren Başdeğirmen, “Köylerden bize ne diyemeyiz. Biz gönül belediyecisiyiz. 22 semt sahası yaptık. Önümüzde 3 bayram var. 31 Mart 2024 birinci bayram, Kadir Gecesi 5 Nisan, 10 Nisan Ramazan Bayramı’dır. 3 bayrama hazır olun, hep beraber kutlayacağı. 25 yıldır yapılamayan şehrin göbeğinde mezar gibi duran İTKM, bugünkü ismiyle Meydan AVM. 25 yıldır çözülemeyen yılan hikayesi olan bitmeyen hayal, arabaların arkasına ‘aşkımız İTKM gibi hiç bitmesin’ diye yazılıyordu. 1,5 yılda tamamladık. Isparta’da kötü koku vardı, bu kokuyu 10 yıl çektik. 31 Mart 2019’da AK Parti Belediyeciliği geldi, 6 ayda koku geçiverdi. Ne oldu da 10 yılda Sav bölgesindeki koku gidiverdi. Çünkü kararlı bir yönetim geldi. AK Parti insana hizmet belediyeciliğidir. TOKİ’yi yaptık. Trafiği gelir gelmez küçük dokunuşlarla düzenli hale getirdik” diye konuştu.


Başdeğirmen, kente verdikleri hizmeti, 2,5 yılda yaptıklarını hatırlatarak, “Pandemi oldu, doğal afet oldu. 2,5 yıl alacağımız var. 153 yatırımı şehrimize kazandırdık. Engelli bireylerimizin kullanımı için 8 bin 500 metrekarelik merkezi 6 ay sonra hizmete açıyoruz" ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler