USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çılgın Dadaşlar Ramazan Ayında da Maraton İçin Hazırlanıyor

Erzurum'da yaşları 72'yi bulan ve "Çılgın Dadaşlar" olarak anılan master atletler, Ramazan ayında maraton için hazırlıklarına devam ediyor.

Çılgın Dadaşlar Ramazan Ayında da Maraton İçin Hazırlanıyor
30-03-2024 10:09
Google News

Erzurum'da yaşları 72'yi bulan ve "Çılgın Dadaşlar" olarak anılan master atletler, Ramazan ayı olmasına rağmen maraton için hazırlıklarında hız kesmiyor.

67 yaşındaki antrenör Dursun Düzgün tarafından 15 yıl önce kurulan Palandöken Masterler Koşu Grubu, çeşitli mesleklerde çalışan, esnaf, akademisyen, emekli ve yöneticilik yapan 35 ile 70 yaş üzerindeki kişilerin bir araya geldiği bir grup. Ramazan ayında da koşularını sürdüren grup, haftada 3 gün salon ve atletizm pistinde antrenman yapıyor. Sağlık raporu ve doktor kontrolünden geçmek grup için önemli bir şart. Antrenör Dursun Düzgün, sporun insanın en yüksek verime ulaşabilmesi için ruhen ve bedenen yapmış olduğu egzersizlerin tümü olduğunu belirtiyor. İstanbul Maratonu'na hazırlanan atletler, Ramazan ayında da antrenmanlarını aksatmıyor ve iftar öncesi yaklaşık 2 saatlik çalışma yapıyor. Grubun koordinatörü Hikmet Maraşlı ise, sporun yaşam boyu sürdürülebilir olduğunu vurgulayarak gençlerin de spor yapmalarını öneriyor. 72 yaşındaki emekli öğretmen Celal Arpacık ise yaşamı boyunca koşuya devam edeceğini ve geçmiş yarışlardaki başarısından bahsediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler