USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Candemir, “Kalkınma Köyde Başlamalı!”

AK Parti 28. dönem milletvekili Aday Adayı Sadık Candemir, Bölgesel kalkınma projelerine şehirlere göre daha az gelişmiş olan köylerden başlanması gerektiğini söyledi.

Candemir, “Kalkınma Köyde Başlamalı!”
03-04-2023 17:52
03-04-2023 17:56
Google News

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Gaziantep'ten 28. dönem milletvekili aday adayı olan deneyimli siyasetçi Sadık Candemir yaptığı açıklamada, yapılması gerekenlerle ilgili şu bilgileri verdi; 

1.KÖYLERDE ALT YAPININ GELİŞMESİ:

Afetlerle ve benzeri zorluklarla anladık ki şehrin çok katlı yapılarından, keşmekeş ve kalabalık ortamlarından yorulduk ve köylerde daha minimal ve güvenli yerleşim alanlarını tercih etmeyi gündemimize aldık. Bu sebeple afette zarar görsün/görmesin her köye; sosyal tesisler, kapsamlı okullar, meslek liseleri, alışverişi kolaylaştıracak merkezler, ulaşımı sağlıklı hale getirecek yollar ve hatta minimal yerleşim yerleri (konutlar) yapılması teşvik edilmeli ve böylece köylerde yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmalar başlamalı..

Afette zarar gören ve yeniden yapılanacak olan köyler de, bu hususlar göz önünde bulundurularak yapılandırılmalıdır.

2. KÖYLERDE EĞİTİM VE ÇOCUKLAR

Köy okulları maalesef şehirler kadar yeterli olamıyor. Araştırma labratuarları yada gelişmiş kütüpanaler bulunmuyor. Şehirli çocuklar da köy hayatına uyumu yeterince bilmiyor. Bu sebeple şehir çocuklarını dönem dönem köye, köy çocuklarını dönem dönem şehire getirip (okullar arası öğrenci değişimi gibi projelerle) okullarda beraber okuyan eş zamanlı programlar oluşturulmalı.

 

3. KÖYLERDE KADIN İŞ GÜCÜNÜN DESTEKLENMESİ

Köyden kente göçün durdurulması ve aksine köylere göçün desteklenmesi için üretgen kadınların bulundukları muhtarlara belli bir iş projesi kapsamında başvuru yapmalarının sağlanması ve mikrokredi ile kaynak sorunlarının çözülmesi sağlanmalı.

Ayrıca uygun alt yapı oluşturulmasında (üretim alanı, lojistik desteği vs) destek olunmalı​

 

4.KÖY EKONOMİLERİNİN CANLANDIRILMASI

• Köylerde satışı (yurtiçi-yurtdışı) arttıracak tarım ürünlerinin üretilmesini sağlamak için teşfik projelerinin üretilmesi (örneğin İSLAHİYE BİBERİ dünyada eşi benzeri olmayan bir biberdir ve meraklısı çoktur. Özel bir Pazar alanı mevcuttur. İslahiyeli olmamdan ötürü bu ürünle başlayıp diğer bölgelerin de özel ürünlerini keşfedip dünya pazarına sunulmasını sağlayacağım. Böylece özel üretim alanları ve tesisleri kurulmasına ön ayak olacağım.)

• Köylere uzman ekip kurularak doğal organik köy ürünlerinin tüm dünyaya satışının köy halkına öğretilmesi

• Şehirlerde özel köy pazarlarının kurulmasının sağlanması

• İstihdam sağlayacak bazı üretim tesislerinin özellikle köylerde olmasının sanayiciye önerilmesi ve bu anlamda sanayiciye özendirici destekler verilmesi

 

5. ANTEP FISTIĞININ DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRİLMESİ

Global anlamda Antep fıstığının üretiminin %47si Amerika’da yapılmakta ve %24 lük üretim oranı ile Türkiye 2. Sırada yer almakta.. 4 büyük şehir üniversitemizle beraber ortak toplantılar yapıp,  projeler üretip üretimi arttırmaya yönelik çalışmalar başlatacağım. (fıstık üretim esnasında farklı sulama teknikleri ile üretimin artırılması, fıstıkla üretilen yöresel lezzetlerin çeşitlendirilmesi ve algı yöneten algı otoritelerine bu ürünleri göndererek tanıtımını sağalamak vs) Ülkemizin dünya piyasasında rağbet gören en büyük değerlerinden birine yatırım yapılmasını sağlayacağım.

 

6. DÜNYANIN GASTRONİMİ BAŞKENTİ ‘GAZİANTEP’

Gastronomi ile ön planda olan bir şehiriz ve bu özelliği yöresel ürünlerin Pazar paylarının arttırılması konulu projelerimle destekleceğim.

Fuarlar ve dünya mutfakları ile ilgili her türlü arenada şehrimizin tanıtılması için gereken dönemsel projeleri icra edeceğim.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İsmail Demir
İsmail Demir 1 yıl önce
Evet doğru bir tercih sadık Candemir gerçekten iyi bir iş adamı yanında çalıştığım için güzel bir insan �nşallah kazanırsın sadık amca
Ayşe kas
Ayşe kas 1 yıl önce
Sadık Candemir onaylıyorum adayımdır
Nurcan yılmaz
Nurcan yılmaz 1 yıl önce
Farklı bir partiye oy verecektim ama siz aday olursanız sizin şahsınıza kişiliğiniz için oyum AK parti sonuna kadar aşiret olarak destekliyoruz.
Davut
Davut 1 yıl önce
Doğru karar sadık Candemir sonuna kadar destekliyoruz
Mehmet Fatih şimşek
Mehmet Fatih şimşek 1 yıl önce
Allah'ın izniyle sadık Candemir adayımız onaylıyorum inşallah kazanır sonuna kadar izindeyiz
Mehmet Fatih şimşek
Mehmet Fatih şimşek 1 yıl önce
Allah'ın izniyle sadık Candemir adayımız onaylıyorum
Mehmet Fatih şimşek
Mehmet Fatih şimşek 1 yıl önce
Sadık Candemir adayımız onaylıyorum Allah'ın izniyle kazanır inşallah
İsmail Türk
İsmail Türk 1 yıl önce
Noktasına kadar yanındayız. SADIK CANDEMİR
İsmail kas
İsmail kas 1 yıl önce
Sadık Candemir adayımız onaylıyorum
Derya
Derya 1 yıl önce
Deha bir işe başlamak için gereklidir. Ancak o işi bitirebilmek için çalışmak şarttır. Her ikisinide sizde en net en samimi ve en kararlı şekilde görüyorum. Özellikle afetten sonra sizin gibi bir milletvekili gerek islahiye gerek nurdağı gerek gaziantep ve hatta gerekse tüm türkiye için büyük bir nimet olacaktır.Size sayın vekilim diye sesleneceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum sadık bey. Sonuna kadar yanınızdayız.
Ahmet durmuşlar
Ahmet durmuşlar 1 yıl önce
????????????????????????????
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler