USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'a Merkez Bankası desteği

Ekonomi - Borsada yükseliş trendi devam ediyor. BIST 100 endeksi güne 9 bin 217 puandan başlayarak rekor serisini yineledi. A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, borsada kısa vadede hedefi Haber7'ye açıkladı.

Borsa İstanbul'a Merkez Bankası desteği
13-02-2024 13:47
Google News

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,47 yükselerek 9 bin 217 puandan başladı.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Borsadaki son durumu ve piyasalardaki önemli gelişmeleri Haber7'ye değerlendirdi.

Borsada kısa vadede hedefin 10 bin puan olduğunu belirten Doğan, ara ara düzeltmeler olsa da borsada yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti.

BORSA İÇİN YENİ HEDEFİ AÇIKLADI

Borsadaki yükseliş serisinin arkasındaki temel unsurları açıklayan Doğan, Türkiye ekonomisinde değişen politikaların uygulanmakta kararlı olunduğuna dair mesajların en önemli etkenlerin başında geldiğini belirtti.

Doğan, "Özellikle yeni Merkez Bankası Başkanı'nın enflasyon raporu sunumunda yaptığı açıklamalarda, mevcut para politikasına sıkı sıkıya bağlı kalınacağına dair verdiği mesaj oldukça önemliydi" dedi.

BIST 100 endeksinin yakın zamanda 310 dolar ile dolar bazında rekor kırdığını hatırlatan Doğan, bu seviyenin TL olarak karşılığı ise 9 bin 500 puan olduğunu belirtti. 10 bin puan seviyesinin psikolojik direnç olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bu seviyeyi piyasa gündemine almış durumda" dedi.

Borsada ara ara oluşacak düzeltmelerin alım fırsatı olacağını vurgulayan Doğan, endeksin çok güçlü bir yükseliş trendi yakalayacağının altını çizdi.

Borsada yatırımcı sayısında bir düşüş yaşandığını belirten Doğan, "Borsadan çıkan yatırımcının nitelik olarak borsaya kan kaybı yaşatacak bir kitle değil" diye konuştu. Halka arzların başlamasıyla beraber yatırımcı sayısında yine artış olabileceğini ifade eden Doğan, "Genel itibariyle sermaye piyasalarının toplam tasarruflar içerisinden aldığı payda önemli artışlar var. Bu da yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu gösteriyor" dedi.