USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BBP'nin Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu 15. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Kahramanmaraş Büyük Birlik Partisi'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 15. yılında yaşamı ve siyasi kariyeri yeniden hatırlanıyor.

BBP'nin Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu 15. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor
25-03-2024 11:29
Google News

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15. yılında anılıyor. Siyasetteki ilkeli duruşu ve darbe karşıtı söylemleriyle akıllara kazınan Yazıcıoğlu, Türk siyasetinin unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. 1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğan Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur. Siyasi hayatına Ülkü Ocakları'nda başlayan Yazıcıoğlu, daha sonra MHP ve BBP gibi partilerde görev almıştır. Darbelere karşı duruşuyla bilinen Yazıcıoğlu, 28 Şubat postmodern darbesine karşı çıkan liderlerden biri olmuştur. Yazıcıoğlu'nun siyasi kariyeri boyunca yaptığı açıklamalar ve söylemler, Türk siyasetinde derin izler bırakmıştır.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yaratmış ve sevenleri tarafından sembolleştirilmiştir. Yazıcıoğlu'nun siyasetten öte şiirle de ilgilendiği bilinmektedir.

Bugünlerde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala Türk siyasetinde ve halkın kalbinde önemli bir yer tutmaktadır. Anma etkinlikleriyle onun hatırası yaşatılmaya devam edilecektir. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler